borba protiv koronavirusa

Na ovom su travnjaku igrale najveće svjetske nogometne zvijezde, a on će sada postati najobičnije skladište

26.03.2020 u 19:48

Bionic
Reading

Španjolski nogometni velikan Real Madrid pretvorit će svoj stadion Santiago Bernabeu u skladište medicinskog materijala i pribora potrebnog u borbi protiv pandemije koronavirusa koja je poharala svijet i samu Španjolsku

Jedno od najznačajnijih sportskih borilišta u Europi pretvorit će se u skladište medicinske opreme. Nakon što je lokalnoj zajednici donirao značajan novčani iznos, 'kraljevski klub' sada otvara svoj stadion Santiago Bernabeu za opskrbu i distribuciju strateških zdravstvenih proizvoda usmjerenih na borbu protiv pandemije COVID-19 koronavirusa.

Real je stadion prepustio španjolskom zdravstvu na korištenje za vrijeme pandemije koronavirusa. Ondje će se moći skladištiti sve ono što im je potrebno kako bi se čim brže i efikasnije zaustavilo širenje opake bolesti. Sav prikupljeni materijal će tako biti na jednom mjestu kako bi se na što optimalniji i efikasniji način iskoristili svi resursi.

'Hvala Realu na ovom vrlo velikom činu i sjajnom prilogu s kojim ćemo se suočiti protiv koronavirusa. To će nam pomoći da spašavamo živote', napisao je na Twitteru Isabel Diaz Ayuso, predsjednik pokrajine Madrid.

  • +10
La liga, Real Madrid - Barcelona Izvor: EPA / Autor: JUANJO MARTIN

Madrid je trenutačno najveće žarište pandemije koronavirusa u Španjolskoj u kojoj je više od 4.000 umrlih.

Španjolska je po broju žrtavna pretekla Kinu i sada je ispred nje samo Italija.