legenda 'kraljeva'

Na najbolji je način odgovorio klupskim čelnicima koji ga ponižavaju, a uz to je izjednačio i rekord Lea Messija

31.10.2019 u 15:59

Bionic
Reading

Sergio Ramos (33) proživljava teške dane u Realu. Kapetan momčadi, već punih 15 godina ikona kluba, 'gazda' na terenu i u svlačionici, našao se u situaciji da mu čelnici Reala ne žele ponuditi novi ugovor. No, koliko god razočaran i ponižen bio, odgovorio je na najbolji mogući način

Tako to rade najveći. Kad su na koljenima i kad primaju udarce sa svih strana oni ustanu i nastave borbu. E, to je Sergio Ramos. Možete ga voljeti ili mrziti, ali mu ne možete ubiti taj natjecateljski duh koji ga pokreče svih ovih godina.

Tako je Ramos prije samo nekoliko dana doživio totalno poniženje od strane klupskih čelnika koji su odbili ponuditi mu novi ugovor. No, umjesto da očajava, Ramos je u srijedu poveo 'kraljeve' u novu bitku, protiv davljenika Leganesa. Bio je 'napaljen', kao i većina suigrača jer Leganes u posljednje dvije međusobne utakmice s Realom ima pobjedu i remi!

OK, sada su platili za sve, izgubili su 5:0, a Sergio Ramos je u 24. minuti iz penala zabio za 3:0. Bio mu je to 86 gol za Real u 618 utakmica. Ono što je važnije, tim je golom kapetan Reala izjednačio rekord Lea Messija!

Da, stoper je u rangu napadača! I to u zabijanju golova! Toliko je 'jak' i efikasan Sergio Ramos.

Bio mu je ovo peti gol u sezoni, ali prvi u španjolskom prvenstvu. To mu je već 16. uzastopna sezona u kojoj je zabio barem jedan gol u prvenstvu, čime je izjednačio rekord Lea Messija.

  • +6
Sergio Ramos protiv Cluba Bruggea Izvor: EPA / Autor: JuanJo Martin

Osim u dresu Reala, Ramos je zabijao i za Sevillu i to u sezoni 2004./'05. Tada je prvijenac postigao protiv Real Sociedada, a drugi gol baš protiv 'svog' Reala. Ukupno je u karijeri odigrao 468 utakmica u La Ligi te je, za defenzivca, zabio fantastična 62 gola u La Ligi! Još efikasniji je u dresu španjolske reprezentacije za koju je odigrao 168 utakmica i zabio 21 gol.