BISER U PUNOM SJAJU

MVP: Sjajni Dario Šarić se upisao u povijest Eurolige

01.12.2014 u 13:57

Bionic
Reading

20-godišnji Dario Šarić, koji je ljetos vodio Cibonu do šokantnog osvajanja ABA lige, je preuzeo ulogu lidera u turskom Anadolu Efesu što su prepoznali košarkaški stručnjaci diljem kontinenta

Šarić je, javlja službena stranica Eurolige, proglašen najkorisnijim košarkašem mjeseca u elitnom europskom natjecanju. Time je 20-godišnji Šibenčanin posato najmlađi igrač u povijesti ovoga izbora (koji traje već 11. sezonu) i upisao se u europsku košarkašku povijest.

U objašnjenju predsatvnici Eurolige ističu kako se prilikom ozljede centra Nenada Krstića prije mjesec dana Efes našao u velikim problemima, no da je upravo zahvaljujući univerzalnosti i neiscrpnoj energiji hrvatskog reprezentativca upisao tri pobjede i ušao u mirne vode koje bi ih morale voditi prema TOP16 fazi Eurolige.

Šarić je u četiri (tri pobjede) nastupa prošloga mjeseca upisao prosječno 15.5 koševa i 7.8 skokova uz sjajan postotak šuta od 61 posto za dva poena. Ističe se i njegova obrambena komponenta, te podatak da je za tri mjeseca mlađi od dosadašnjeg najmlađeg dobitnika ove nagrage Nikole Mirotića.