POKRENUTA ISTRAGA

Mutni poslovi: Je li Chelsea namještao nizozemsku ligu?

03.04.2014 u 17:45

Bionic
Reading

Bivši čelnici nizozemskog kluba Vitesse Arnhem optužili su engleskog prvoligaša Chelsea, koji financijski podržava nizozemski klub, da je namještao nizozemsko prvenstvo, pišu u četvrtak nizozemski mediji

Bivši predsjednik Vitessea Gruzijac Merab Jordania je izjavio za dnevnik 'De Telegraaf' da je vodstvo Chelsea zabranilo Vitesse Arnhemu da postane prvak Nizozemske.

Prema riječima Meraba Jordania, Chelsea i Vitesse nisu mogli zajedno sudjelovati u Ligi prvaka na temelju pravilnika Uefe koji je branio klubovima povezanim financijski da sudjeluju u istom natjecanju.

'A Arnhemu je Chelsea zapovjedala,' kazao je u četvrtak tehnički direktor kluba Ted van Leeuwen, prenosi novinska agencija ANP.

'Chelsea je davala značajan dio novca za plaće u Vitesseu i posuđivala je dio svojih igrača. Ono što je bilo bitno za Chelsea bio je razvoj tih igrača, a da Vitesse ne postane prvak,' rekao je Van Leeuwen.

Ove sezone Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt i Christian Atsu su došli na posudbu iz Chelsea, dok su Gaël Kakuta i Sam Hutchinson bili do siječnja.

Vitesse koji je dugo vremena bio izjednačen na vrhu ljestvice nizozemskog prvenstva zajedno s Ajaxom, pobijedio je u samo tri od zadnjih 11 utakmica zbog čega je pao u poretku. Momčad koju vodi Peter Bosz sada je na trećem mjestu sa 12 bodova zaostatka za Ajaxom i više nema nikakvih izgleda da postane prvak.

Uprava kluba, koji je vlasništvo Rusa Aleksandera Tsjigirinskog povezanog s Romanom Abramovičem, predsjednikom Chelsea, nazvala je izjave Meraba Jordania 'lažima nastalim iz ljubomore'.

Nizozemski nogometni savez je na svojim službenim stranicama naveo kako želi razjašnjenja Jordanijevih tvrdnji.