NIKAKO NA FRANCUZE

Murray i Britanci nadaju se prolasku Hrvatske u finale!

15.09.2016 u 14:29

Bionic
Reading

Andy Murray pokušat će Veliku Britaniju drugu godinu u nizu odvesti u finale Davis Cupa, a branitelju naslova više bi odgovarao dvoboj s Hrvatskom u studenom, jer bi bio domaćin tog susreta...

Murray proživljava fantastičnu sezonu tijekom koje je osvojio Wimbledon i olimpijsko zlato, a još uvijek može i obraniti naslov pobjednika Davis Cupa s Velikom Britanijom.

Britanci su se uspješno probili do polufinala i ovaj će vikend kod kuće biti jasni favoriti protiv Argentine, unatoč opasnosti koju predstavlja Juan Martin Del Potro.

'Bit će teško protiv njega, jedan je od najboljih na svijetu i rijetko igra slabo kad je zdrav,' priznao je Andy Murray koji će protiv Del Portra igrati već u petak, dok će u drugom meču perspektivni Kyle Edmund pokušati slomiti Guida Pelleu. U igri će pak parova braća Murray protiv Delbonisa i Mayera igrati važan meč u subotu.

S obzirom na veliku seriju pobjeda i dobru formu svih igrača pokazanu na US Openu, britanska javnost uvjerena je u pobjedu protiv Argentine i već razmišlja o finalu. U njihovim medijima provlači se teorija da bi bilo puno bolje da Hrvatska prođe u finale, jer će u tom slučaju igrati Murray i društvo kod kuće, a u sjećanju im je i laka pobjeda u Umagu prije nekoliko godina. U Francusku bi pak morali ići u goste i vjeruju da bi imali puno više posla sa Tsongom, Monfilsom i društvom, ako u studenom budu zdravi...