KOMPLIMENT S VRHA

Murray: Borna Ćorić ima sjajnu perspektivu

13.09.2013 u 18:15

Bionic
Reading

Najbolji britanski i treći svjetski tenisač Andy Murray rezultatski je lakoćom pobijedio Bornu Ćorića 6-3, 6-0, 6-3 u prvom meču kvalifikacijskog susreta za Svjetsku skupinu između Hrvatske i Velike Britanije u Umagu, ali je 16-godišnjem Hrvatu predvidio svjetlu budućnost

Ćorić je u prvom i trećem setu meča pokazao kvalitetu koja ga je dovela do naslova juniorskog pobjednika US Opena i statusa najboljeg juniora svijeta nakon turnira u New Yorku. U trećem setu imao je Ćorić i loptu za vodstvo 4-1. Njegov potencijal očito je prepoznao i Andy Murray koji ga je pohvalio.

'Prvih pet ili šest gemova je bilo teško. Ćorić je bio solidan, borio se za svaki poen. Kada fizički ojača, bit će vrlo neugodan i težak suparnik. Očito je da je pred njime vrlo svjetla budućnost,' izjavio je Murray i objasnio.

Murray je bio uvjerljiv, ali i Borna je pokazao raskoš talenta


'Činjenica da je najbolji junior svijeta je garancija da će jednom doći među najboljih 100 na svijetu. Za više od toga trebat će se poklopiti i drugi faktori, ali svakako bi se mogao priključiti samom vrhu,' završio je aktualni pobjednik Wimbledona.