PRIJATELJSKE UTAKMICE

Muka Španjolske i Belgije, Englezi podbacili

08.06.2014 u 09:45

Bionic
Reading

Nije se proslavila španjolska nogometna reprezentacija u generalnoj probi za Svjetsko prvenstvo na kojem će braniti naslov...

Iako je imala ogroman postotak posjeda lopte, ''furija'' je u američkom Landoveru teškom mukom svladala Salvador s 2-0, a strijelac oba pogotka je bio David Villa koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. U 60. je minuti loptu s lijevog krila nabacio Xabi Alonso, salvadorski ju je golman Henry Hernandez promašio i dopustio Sergiju Ramosu da je glavom spusti za Villu. Najboljem strijelcu u povijesti španjolske reprezentacije nije, dakako, bilo teško s desetak metara pogoditi praznu mrežu.


U 88. je minuti David Silva nabacio s desne strane, Villa je u kaznenom prostoru primio loptu na prsa i mirno zabio za konačnih 2-0.

Španjolska je, inače, već u četvrtoj minuti promašila jedanaesterac, točnije Cesc Fabregas je pucao ''nebu pod oblake''. Penal je izborio oporavljeni Diego Costa kojeg je neoprezno srušio ranije spomenuti vratar Hernandez.

Posljednju je pripremnu utakmicu prije SP-a odigrala i reprezentacija Belgije koja je u Bruxellesu bila bolja od Tunisa s 1-0. Utakmica je u prvom poluvremenu bila prekinuta na 45 minuta zbog jakog pljuska praćenog tučom, a nakon povratka na teren Belgijanci su se dugo mučili da bi napokon zabili u 89. minuti. Strijelac je bio krilni napadač Napolija Dries Mertens.


Nogometne reprezentacije Engleske i Hondurasa odigrale su neodlučeno 0-0 u posljednjem testu za obje momčadi prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu. Nakon što nekoliko dana ranije nisu uspjeli slomiti Ekvador (2-2), favorizirani Englezi se nisu snašli ni protiv Hondurasa. Nije im pomogla ni činjenica da su posljednjih 25 minuta imali igrača više jer je srednjoameričkoj reprezentaciji zbog dva žuta kartona isključen Bryan Beckeles.

Utakmica je, inače, u prvom poluvremenu bila prekinuta na 40 minuta zbog munja i gromova koji su pogodili Miami. Na travnjaku, međutim, nije bilo 'munja i gromova', a najbolje je prilike, u svakom poluvremenu po dvije, imao Daniel Sturridge. Pokušao je engleski izbornik Roy Hodgson na poluvremenu probuditi svoju momčad, uvevši Jacka Wilsherea i Rossa Barkleyja umjesto Waynea Rooneyja i Stevena Gerrarda. Igra ''gordog Albiona'' je malo živnula, ali ništa se konkretno nije dogodilo, pa se rezultat nije mijenjao.

Honduras je pokazao još manje od Engleza, ali se barem nakon uzastopnih poraza od Turske i Izraela dokopao remija. SP će Hondurašani otvoriti 15. lipnja protiv Francuske, a dan ranije Englezi igraju protiv Italije.

Prijateljske utakmice:

Španjolska - Salvador 2-0 (Villa 60, 88)

Belgija - Tunis 1-0 (Mertens 89)

Engleska - Honduras 0-0

SAD - Nigerija 2-1 (Altidore 32, 68 / Moses 86 - 11m)