NASTUP ZA ZABORAV

'Mravi' u Euroligi krenuli s 'minus 31'

21.10.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Košarkaši hrvatskog prvaka, Zagreba, u svom su premijernom nastupu u Euroligi doživjeli težak poraz od njemačkog prvaka (65:96)

Početnu prednost Bamberg je izgradio na smicalici trenera Fleminga koji je krenuo sa niskim krilom Šuputom na krilnom-centru. Sean May na to nije umio defenzivno reagirali pa je 34-godišnji bivši srpski reprezentativac u prvih sedam minuta ubacio 10 koševa za 18:9.

U prvih 19 minuta zagrebaši su gubili loptu čak 13 puta, što u prenošenju u prednju polovicu, a što u lošim dodavanjima na centre, pa je Bamberg poveo 'plus 24' (50:26) i već prije velikog odmora riješio pitanje pobjednika. U nastavku raspištoljili su se Jacobsen i Jenkins pa su gosti u 29. minuti bili na 'minus 33' (78:45), a u 36. minuti je bilo i 'minus 37'. Premda žive u rodnom gradu slavnog filozofa Fridriecha Hegela domaćini nisu u igri filozofirali. Igrali su agresivno, ali i kombinatorno i tako pregazili mrave kod kojih su jedino prolazne ocjene zaslužili Kasun (10 koševa, 7 skokova, 3 blokade) i Simon (14 koševa) koji je ustvrdio:

'Više smo se osramotili zbog nedostatka žara u igri, nego po završnom rezultatu. Dogovorili smo da ćemo od prve sekunde agresivno, a mi smo u prvom poluvremenu primili 52 koša'.

Zagrebovi Amerikanci bili su neusporedivo lošiji od Bambergovih (Tucker 20, Jacobsen 16, Salughter 16). Garrett je zabio 11, May 10, a Heytvelt samo tri. Koševe su postigli još i Mulaomerović 8, Rančić 6 i Mašić 3.

'Izgledali smo kao djeca, a mi smo iskusna momčad. Osjećao sam se nemoćno i ostao bez ideje jer kako god je netko ulazio taj je bio lošiji od onoga kojeg je zamijenio. Najbolji igrač s klupe bio je mali Šarić sa šest skokova', kazao je Zagrebov trener Vlado Androić.