IZGUBLJENI U ZELENOJ ŠUMI

Mravi se časno oprostili od Eurolige

21.12.2011 u 21:48

Bionic
Reading

Košarkaši Zagreba doveli su se u situaciju da u Litvi traže prolaz u drugu fazu Eurolige, ali momčad Vladimira Androića je poražena sa 87:76 (46:29) i tako s dvije pobjede završila premijernu sezonu među košarkaškom elitom

Zagreb je odlično otvorio dvoboj i poveo sa 7:2, no krcata dvorana u Kaunasu nije dugo strepila. Prvo se gostima ozlijedio kapetan i najbolji igrač Kruno Simon, a tada je krenuo uragan domaćina koji je serijom 23:5 odjurio na dvoznamenkastu prednost i više se nije osvrtao.

Popović i društvo pogodili su sedam od prvih pet pokušaja za tri poena, imali bržu tranziciju, blagu nadmoć u skoku, šutu, omjeru izgubljenih i osvojenih lopti... Svemu.

Zagreb je bio nemoćan, već nakon 15 minuta domaćini su imali 20 koševa prednosti i bilo je jasno da će 15.000 bučnih navijača prije spavanja proslaviti uspjeh svog slavnog kluba.

No, nakon velikog odmora Zagreb je krenuo kao da ništa nije izgubljeno. Simon je već bio u trenirci, ali razigralo se drugo dijete kluba Petar babić, dok su Kasun i May počeli kontrolirati oba reketa. Rančić je imao solidnu šutersku večer, Mulaomerović je povremeno izgledao kao pet godina mlađi igrač i Androić je pronašao 'petorku s kemijom'. Krenula je puno bolja obrana gostiju i nakon egala u trećoj dionici prednost Litvanaca se pred završnicu topila do 79:72 četiri minute prije kraja.

Neizvjesnu zadnju minutu nisu dočekali, ali zagrebaši su sačuvali obraz i pokazali da pobjede protiv Maccabija i Cibone proteklih vikenda nisu slučajne. S kapetanom bi možda bilo još zanimljivije.

Kasun je zabio 20, uz sedam skokova, Babić je dodao 17, May 15, Rančić 12, Mulaomerović 10, ostatak momčadi (Ožbolt) 2. Kod Žalgirisa je Sony Weems prednjačio sa 19 koševa, a sjajnu utakmicu je odigrao i Popović koji je zabio pet trica u ukupno 17 koševa.

Žalgiris slavi prolaz u drugu fazu, dok je zagreb ostao na začelju skupine s omjerom 2-8. Da su slavili, prošli bi jer je Bamberg u Ateni poražen od Panathinaikosa.