VELIKI MISTERIJ

Može li Sammir ikako pomoći reprezentaciji?

10.10.2012 u 09:49

Bionic
Reading

Može li uopće, i koliko, Sammir pomoći reprezentaciji? To je pitanje koje si postavlja hrvatska javnost uoči utakmica protiv Makedonije i Walesa. Neovisno o svim špekulacijama o dogovoru Mamića i Štimca, o svim govorkanjima kako 'Sammir nije Damir' i problemima s noćnim životom ovog momka, osnovno pitanje i dalje ostaje: dobiva li hrvatska reprezentacija na igračkoj kvaliteti pozivom Sammira i na koji način?

Ovo su činjenice: Sammir je prvi strijelac hrvatskog prvenstva, koji je postigao deset pogodaka u prvih jedanaest kola, doduše, čak šest iz kaznenih udaraca. Ako se uzme u obzir da je postigao četiri pogotka iz igre, samo je Mijo Caktaš iz Hajduka zabio više. Sammir je poprilično specifičan igrač, koji je dosad pokazao kako ne može igrati na puno pozicija – uglavnom se sve njegove dobre partije vežu uz igru na poziciji centralnog ofenzivnog veznog, tzv. 'desetke', a potrebna mu je i igračka sloboda kao i sloboda kretanja. Je li to potrebno reprezentaciji, pitali smo na našem portalu Tribina.hr., a odgovor nam je dao korisnik Takee:


Igrač je to koji ima sve predispozicije fantazista, brz je, okretan, ima potpunu kontrolu lopte i zna gurnuti pravu loptu u leđa protivniku. Isto tako zna odigrati nekoliko očajnih utakmica, gdje ne može povezati dvije do tri prave lopte. Zna izgledati potpuno nemoćno na terenu i to je ono sto ostavlja najviše pitanja. U svakom slučaju, bude li igrao kao za Dinamo početkom ove sezone, Sammir može dosta pomoći. Naravno, ne od prve minute, jer ne vjerujem da bi on tamo imao mjesta. Sredinom drugog dijela, kada protivničke ekipe već padaju i koncentracija je mala, neka njegova kreativna duga lopta ili solo prodor bi mogao puno pomoći našoj momčadi. Sposoban je za velike stvari i ako bude imao volje, može biti dosta koristan igrač za hrvatsku reprezentaciju.

Kranjčar ili Sammir?

Pitamo vas – tko je bolji igrač, Kranjčar ili Sammir? Tko više zaslužuje mjesto u idealnom sastavu reprezentacije?

Uključite se u raspravu na portalu Tribina.hr.

Hoće li Štimac u vatru gurnuti Sammira ili Kranjčara, komentirao je mladi_poduzetnik:

Probao bih pogoditi mišljenje Štimca, mislim da znam kome će dati veću prednost. Protiv Belgije je dao Radoševiću da igra u početnom sastavu, pa mislim da ga neće biti previše strah u početni sastav staviti i Sammira. Nakon same utakmice protiv Dinama iz Kijeva je pohvalio igru Sammira, iako ja nisam vidio ništa posebno. Nije bio neki igrač koji se previše isticao.

Zbog tog mišljenja i samog poziva Sammiru mislim da će on sigurno dobiti šansu. Ako ne u početnom sastavu, onda sigurno kao zamjena.