I TORCIDA SE PITA

Može li itko stati Mamiću na kraj?

08.09.2011 u 19:21

Bionic
Reading

Uoči subotnjeg derbija na Poljudu konačno se službeno oglasila i Torcida: navijači splitskog kluba javno su pozvali sve državne institucije da konačno očiste i urede hrvatski nogomet. Splitska navijačka skupina podsjeća da se već godinama sustavno bori za čišćenje 'vlastitog dvorišta', te najavljuje da u subotu njen glas s tribina biti glas protiv kriminala u nogometu

Službeno priopćenje Torcide prenosimo u cijelosti:

KN Torcida već dugi niz godina javno upozorava na nepravilnosti i kriminalne radnje kojima obiluje cjelokupni hrvatski nogomet, i to počevši prvenstveno od 'vlastitog dvorišta'.

Upravo su naša višegodišnja nastojanja da stvorimo najdraži nam Hajduk isključivo na načelima stručnosti i odgovornosti, profesionalizma i transparentnosti, dokaz kako su navijači vrlo često jedini glas razuma ka izgradnji kluba na zdravim temeljima.

U tu svrhu tražili smo, i nadalje ćemo tražiti bezuvjetnu primjenu Kodeksa upravljanja Hajdukom, te smo nedavno pokrenuli sveobuhvatnu akciju Naš Hajduk, baš kako bismo uključili široke navijačke mase da aktivnije sudjeluju u radu voljenog nam kluba, na način da će navijači direktno birati buduće članove Nadzornog odbora. Praksa uspješnih svjetskih klubova upravo se očituje u raznim modelima izravne suradnje njihovih navijača s klubom, dok hrvatskim nogometom nasuprot tome, vladaju osobe za koje ne vrijede nikakva pravila a ni zakoni.

Pred nama je još jedan derbi, kojeg će prema najavama osiguravati čak 1 000 policajaca, a mi se javno pitamo postoji li barem jedan policajac u ovoj državi koji će stati na kraj osobi koja je bez ikakvog pravnog uporišta privatizirala jedan drugi klub, osobi koja je privatizirala cjelokupnu sudačku organizaciju, HNS, pa čak i hrvatsku nogometnu reprezentaciju, osobi koja javno prijeti i fizički se obračunava sa neistomišljenicima, dok istovremeno hrvatskoj javnosti nudi izmišljeni rat između 'razvijenog i civiliziranog' Sjevera i 'zaostalog i divljeg' Juga.

Stoga još jednom upućujemo javni poziv svim državnim institucijama da jednom zauvijek očiste hrvatski nogomet od kriminala, korupcije, interesnih skupina i nečasnih pojedinaca kako bi se budući derbiji ali i sve ostale nogometne utakmice HNL-a igrale isključivo zbog sportskih motiva.

KN Torcida će u predstojećem derbiju iskazati gromoglasnu podršku Hajduku, ali naš glas sa Sjevera ove subote biti će i glas kontra kriminala u hrvatskom nogometu!

Isto tako, pozivamo sve navijače koji dolaze na sjevernu tribinu da uđu u stadion što ranije te da slijede upute predstavnika KN radi izvedbe koreografije.

KN Torcida