LOPTA JE OKRUGLA, ALI...

Može li Hrvatska s Dalićem do takvog pothvata? Našoj reprezentaciji dali su za to mizerne šanse!

07.06.2018 u 12:35

Bionic
Reading

Američka kompanija Gracenote tradicionalno se bacila u prognozu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Prema njoj hrvatska reprezentacija ima mizerne šanse za osvajanje titule

Već tjednima smo suočeni s raznim prognozama vidovnjaka, baba vračara, raznih stručnjaka, znanstvenika, životinja, a sada su se sa World Cupom poigrali i analitičari američke kompanije Gracenote koji su u svoja super računala ubacili brojne statističke podatke i varijable, napravili milijunček simulacija, te dobili u postocima koliko koja zemlja ima šanse za svjetsku titulu i kolika je vjerojatnost pojedine reprezentacije za prolazak skupine.

Prema njihovoj računici prvi favorit je Brazil, peterostruki prvak ima 21 posto šanse za osvajanje naslova, a slijede Španjolska s 10, Njemačka i Argentina sa po osam posto, Francuska sa šest, pa Peru i kolumbija sa po pet, Engleska, Belgija i Portugal sa po četiri posto.

Pitate se gdje je Hrvatska? Pa ispred nje su još Urugvaj i Meksiko sa tri posto, a onda dolazimo mi sa Švicarskom i sa mizernim postotkom od tek dva posto. Znači na diobi smo 13. pozicije da odemo do kraja.

Reprezentativci u šetnji Opatijom Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Prema Gracenotu u nokaut fazi će dominirati nacionalni sastavi iz Europe i Južne Amerike, a Kolumbija i Peru su reprezentacije koje su istaknute kao moguća iznenađenja.

Što se tiče prolaska naše skupine D, tu smo stavljeni na drugu poziciju sa 57 posto, Argentina je najbolja s 82 posto, Islandu se daje 35 posto, a Nigeriji 27 posto šansi za prolazak.

  • +15
Prvi trening hrvatske reprezentacije pred navijačima u Rovinju Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX