OD 2011. GODINE

Mourinho preuzima United nakon Fergusona?

19.04.2010 u 17:18

Bionic
Reading

Portugalac Jose Mourinho, prema pisanju otočkih medija, prvi je kandidat za klupu Manchester Uniteda, na koju bi trebao sjesti 2011. godine

Kako prenose otočki mediji, trener Intera Jose Mourinho najozbiljniji je kandidat za nasljednika sir Alexa Fergusona na klupi Manchester Uniteda. Poznati Škot sljedeće sezone će navršiti četvrt stoljeća na klupi Uniteda, a nada se da će do kraja 2011. imati osvojenih 19 Premier liga i četiri Lige prvaka. Dayli Star navodi da je United već kontaktirao Mourinha i dao mu ponudu da se na klupi Uniteda pojavi za godinu i pol.

Portugalski strateg, koji s Interom još uvijek lovi naslov u Serie A, navodno je zapeo za oko Fergusonu još 2004. godine, kada je s Portom stigao do naslova prvaka Europe. Otada ga Škot prati, ali i divi se njegovim uspjesima s Chelseajem i Interom.

U prilog Unitedu ide i to što je Mourinho nezadovoljan zbivanjima u talijanskom nogometu. Međutim, otegotna je okolnost ta što Mourniho želi već ove sezone otići iz talijanskog nogometa, a novi poslodavac mu neće ponuditi ugovor na samo jednu sezonu.