LOV TRAJE

Mourinho ostao bez jedinstvenog pothvata

26.04.2012 u 14:00

Bionic
Reading

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ostao je korak od jedinstvenog pothvata kojim bi prepravio povijesne knjige Kupa prvaka, odnosno Lige prvaka

Real je ostao bez europske krune u 2012. 'Kraljevi' nisu stigli ni do finala (Bayern - Chelsea), a trener španjolskog diva Jose Mourinho morat će još neko vrijeme pričekati da bi postavio nove rekorde.

Naime, u povijesti tog natjecanja (Kup prvaka/Liga prvaka) 18 trenera je osvajalo europski naslov više od jednog puta. Njih 17 je na krovu Starog kontinenta bilo po dva puta, a samo jedan čovjek ima tri rekordne krune – Bob Paisley (Liverpool - 1977, 1978, 1981).

Jose Mourinho je u društvu onih koji su dva puta bili prvaci pa će i dalje biti u lovu za izjednačenje s legendarnim engleskim menadžerom.

Portugalcu je pobjegao još jedan rekord, jer bi s trećim pokalom postao jedini trener u povijesti koji je otišao do kraja s tri različita kluba. Dosad mu je to uspjelo s Portom (2004) i Interom (2010).

Trenutačno su naslove s različitim klubovima osvajala još samo dva trenera, a to su Austrijanac Ernst Happel (Feyenoord 1970, HSV 1983) te Nijemac Ottmar Hitzfeld (Borussia D. 1997, Bayern 2001).

No zato sada priliku da se ugura među one koji su dva puta bili prvaci Europe, kao i u još manju skupinu onih koji su to napravili s različitim momčadima, ima Jupp Heynckes koji je uzeo titulu s Realom 1998, a sada to može napraviti i s Bayernom.

Zadnji Mourinhov europski naslov