Bez pardona

Mourinho iskrenim riječima bacio u očaj navijače Italije, a samo je rekao što misli: Nema nikakve isprike, to je nedopustivo!

24.09.2022 u 07:50

Bionic
Reading

Karizmatični portugalski trener Jose Mourinho uvijek je zanimljiv medijima, a njegove riječi vezane uz talijanski nogomet poprilično su odjeknule

Tako je 59-godišnji Jose Mourinho u razgovoru za Esquire naširoko govorio o talijanskoj nogometnoj ligi Serie A 'nekad i sad' u kojoj je s Interom ostavio dubok trag.

No, iako je rekao da je liga bila u krizi te se 'našla u teškoj situaciji' kaže kako je sada situacija puno bolja. Također je naglasio kako se danas igra napadački te kako ga veseli što neke momčadi rastu uključujući i njegovu Romu.

No, posebna tema svakako je bila nogometna reprezentacija Italije koje neće biti na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ispadanje u dodatnim kvalifikacijama od Sjeverne Makedonije još uvijek zvuči – nevjerojatno.

'Tako nešto je zaista teško prihvatiti, pogotovo ako voliš nogomet. Znate, ja sam odrastao u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog stoljeća pa pokušajte zamisliti kakva je tada Italija bila nogometna velesila. Iskreno, obzirom da sam radio i trenutačno radim u Italiji, stvarno mi je teško objasniti što se zapravo dogodilo. Pogledajte, ovdje ima toliko dobrih igrača…', kazao je na tu temu Mourinho dodavši:

'Nikako ne prihvaćam argument da ovdje nema dovoljno talentiranih igrača. Znate, zapravo nema nikakve isprike da Italije nema na Svjetskom prvenstvu u Kataru! To je jednostavno nedopustivo', dodao je Mourinho koji je svojim iskrenim riječima bacio u očaj sve navijače Italije.

A da je Jose još uvijek faca dokaz je i vijest kako se našao u ulozi glumca u video spotu rappera po imenu Stormzy’s. Postao je vijest dana.