U SVOM STILU

Mourinho bahat nakon poraza: Dakle, sad sam ja kriv!?

03.02.2013 u 11:05

Bionic
Reading

Jose Mourinho pojavio se na konferenciji za novinare nakon poraz od Granade i sarkastično zaključio: 'Ja sam kriv'

Real je u Andaluziji kod Granade doživio i četvrti ovosezonski poraz. Očito Mourinhovoj momčadi ne odgovaraju utakmice u južnim krajevima Španjolske s obzirom da je prethodno poražena kod Seville, Betisa i Malage. Pogodak odluke postigao je, u vlastitu mrežu, Cristiano Ronaldo, a bio mu je to prvi autogol karijere!

Karim Benzema imao je priliku, ako ništa drugu, zabiti za bod Reala pred sam kraj utakmice, ali je njegov udarac prema praktički praznim vratima otišao pored istih.

'Kada igramo dobro i pobijedimo onda je to zasluga cijele momčadi i stručnog stožera. Međutim, kada izgubimo, onda je trener kriv. Nismo igrali dobro, nismo bili svoji večeras, dakle ja sam kriv,' rekao je pred novinarima portugalski stručnjak.

'Imali smo priliku, ali nismo uspjeli uzeti ni bod. No, čak i da jesmo, naša bi me igra iz prvog poluvremena i dalje jako mučila. Bili smo očajni! Ne bih imao razloga za zadovoljstvo pa čak i da smo uzeli jedan bod,' grmio je Mourinho, koji se potom obrušio, ne poimence, na neke igrače koji su ga u potpunosti razočarali.

'Neki su naši igrači, koji su započeli susret od prve minute, bili umorni nakon naporne utakmice protiv Barcelone u Kupu kralja (1-1) tijekom tjedna. No nije mi jasno zašto su drugi bili umorni koji su taj susret promatrali s klupe za pričuve ili s tribina,' zaključio je.


Tu je Mourinho mogao misliti i na hrvatskog reprezentativca Luku Modrića koji je odigrao 30 minuta protiv Barcelone, nakon što je utakmicu započeo na klupi. No, sudeći prema trci za vrijeme poraza kod Granade, teško da su se ove riječi odnosile na njega.

Portugalac je vjerojatno mislio na Fabia Coentraa, Gonzala Higuaina, Angela di Mariju i Sergija Ramosa. Samo je Higuain zaigrao protiv Barcelone i to tek kao zamjena za Benzemu. Preostala trojica nisu ni kandidirala za momčad.