GROSJEANOVE MUKE

'Moramo ga smiriti i s njim ozbiljno razgovarati!'

29.05.2013 u 11:28

Bionic
Reading

Ravnatelj Lotusa Eric Boullier vjeruje da Romain Grosjean neće nastaviti s razbijanjem bolida u nastavku sezone

Francuski 26-godišnji vozač prošle je sezone kreirao čitav niz opasnih sudara pa na kraju čak zaradio i kaznu suspenzije jedne utrke, što nije viđeno jako dugo u Formuli 1. Na početku nove F1 godine činilo se da se smirio, sve do Velike nagrade Monaka. Grosjean se u tri dana uspio razbiti četiri puta te na kraju zaradio kaznu zbog nekontroliranog zabijanja u Daniela Ricciarda.

Prema prvim indormacijama, šef Lotusa Eric Boullier strašno se naljutio na svog vozača i najavio da će test vozač Davide Valsecchi dobiti uskoro dobiti priliku, no nakon što se smirio stao je na startu Grosjeana, kojem je inače i menadžer.

'Moramo se pobrinuti da vrati kontrolu koju je imao na početku sezone. Moramo sjesti s njim i proći kroz vikend. Imao je brzinu i to se vidjelo. Zato je ovo još veća frustracija. U četvrtak si nije pomogao, ali to se događa. No, ostatak priče bio je još gori. Moramo ga smiriti i s njim ozbiljno razgovarati kad se vratimo u tvornicu,' izjavio je Boullier pa dodao:

'Obavio je sjajan posao ove zime rješavajući probleme koje je imao prošle sezone. Ali javlja se ponekad frustracija kad zna da može biti brz. No, znamo da može donijeti dobar rezultat. To mu je uspjelo u Bahreinu i bio je na dobrom putu u Barceloni. Samo ne smije izgubiti ritam kad se pojavi na stazi.'