DINAMOV PEDRO

Morales sam rekao da ima svinjsku gripu

19.06.2009 u 16:24

Bionic
Reading

Čileanski reprezentativni veznjak u redovima Dinama ipak ima svinjsku gripu, a ne običnu ili upalu pluća, kako je uporno tvrdio klupski sektor za odnose s javnošću. Život mu nije ugrožen, ali još nije spreman za dugi let

Još jednom je Dinamovo glasnogovorništvo izvuklo pouku da se ne bi trebalo razbacivati teškim riječima kada demantira tvrdnje koje ne smatra istinitima, ali to sada nije toliko važno.

Pedro Morales, kojega već tri dana trese groznica izazvana visokom temperaturom, ipak je obolio od virusa H1N1, ima svinjsku gripu. To je Čileanac sam priznao jednom njihovom dnevnom listu.

'Nakon što mi prva doza propisanih lijekova nije donijela ništa dobro, liječnici su mi sada prepisali lijekove za svinjsku gripu. Osjećao sam se stvarno užasno', kaže Morales i odmah isključuje mogućnost teških posljedica.

'Rekli su mi da je izvrsno što je bolest dijagnosticirana u ranoj fazi i da virus općenito nije tako opasan kako se o njemu stvorila predodžba. Ipak, let u Hrvatsku bit će iznimno dugačak i još nemam snage za povratak. Za sada se ne smijem micati iz kuće', završava Morales koji će tako definitivno propustiti veći dio Dinamovih priprema, ako ne i sve njezine etape.

Zbog iste bolesti pati i njegov brat, kao i još četvorica čileanskih nogometaša.