MERCEDES BEZ EUFORIJE

'Montreal će dati realniju sliku koliko smo brzi!'

04.06.2013 u 12:05

Bionic
Reading

Nakon impresivne pobjede na Velikoj nagradi Monaka, u Mercedesu su svjesni da ih čeka puno teži posao ovaj vikend u Kanadi

Nico Rosberg bio je nedostižan za konkurenciju na utrci u Monte Carlu i tako konačno prekinuo crni niz utrka u kojima se Mercedes dobro kvalificirao pa zatim tonuo u nedjelju. Momčad Rossa Brawna približila se ovim trijumfom Ferrariju i Lotusu u ukupnom poretku, no jasno je da će tek sljedeće utrke pokazati koliko je Mercedes zbilja konkurentan.

'Uživali smo u fantastičnom vikendu u Monaku, ali jučerašnje pobjede ne dobivaju današnje utakmice. U Montreal idemo s realnijim očekivanjima,' izjavio je Toto Wolff, izvršni direktor Mercedesa pa nastavio:

'Riječ je o brzoj stazi koja odgovara Mercedesovom motoru. Naš je bolid bio najbrži u kvalifikacijama zadnje četiri utrke, što dokazuje da imamo brzinu, a naš je fokus bio poboljšati tempo u utrkama. To smo uspjeli u Monaku, ponajviše zbog jedinstvenih karakteristika staze. Ovaj vikend će nam dati bolje naznake koliki smo napredak napravili.'

'Zadnja utrka u Monaku bila je posebna, približili smo se vodećem trojcu u poretku konstruktora, ali znamo koliko je još napornog rada pred nama. Lewis i Nico su proveli dosta vremena u tvornici nakon Monaka. Vjerujemo da će se trud isplatiti i da ćemo zadržati ovaj nivo brzine,' dodao je Ross Brawn.