ODLUČUJUĆI PORAZ

Montepaschi Cibonu trgnuo iz sna

05.03.2009 u 22:16

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u ključnoj utakmici za prolaz među osam najboljih sastava Eurolige nisu uspjeli svladati Sienu. Dapače, izgubili su s više od sedam koševa razlike, 86:70 (27:18, 19:14, 11:15, 29:23), što znači da su i teoretski izgubili priliku za plasman u četvrtinu finala

Momčad Velimira Perasovića gubila je od prvog do posljednjeg napada, a najbliže su Montepaschiju došli polaganjem Calowaya za 9:10. Ipak, u početnom razdoblju cibosi su doslovno mogli samo gledati domaćeg beka McIntyera, koji je u prvoj četvrtini ubacio 15 poena.

Za razliku od susreta u Zagrebu, gdje je talijanski prvak promašio brdo otvorenih šutova, na domaćem parketu nisu imali tih problema i njihova prednost do poluvremena je narasla na visokih 46:32.

Ipak, Perasovićeva Cibona često dokazuje da je nije lako slomiti i u nastavak je ušla sjajno. Obrana je zaustavila poluge domaćih i prednost Siene polako je kopnila. Početkom posljednje četvrtine tricama Kusa i Rozića dosegnuli su graničnih -7, no prednost iz Draženovog doma nisu uspjeli obraniti. Nova serija internacionalaca u talijanskom dresu Sienu je odvela u četvrtinu finala i ugasila Cibonin europski san.

Domaćine, za koje nije nastupio ozlijeđeni Lavrinovič, predvodio je spomenuti McIntyre sa 29 ubačaja, dok su ujednačenu Cibonu predvodili domaći igrači. Rozić je zabio 13 koševa, jedan manje upisao je Kus, dok su Anderson (devet skokova) i Vukušić pogodili 11. Prkačin je dodao 10 koševa, ali nije bilo dovoljno.

Cibona u posljednjem kolu iduće srijede dočekuje prvaka Europe, moskovski CSKA, no već je danas jasno da će u borbu za final four ići Rusi i Talijani.