FERRARI U BRIZI

'Monako je otkrio naše slabosti, moramo reagirati!'

31.05.2013 u 11:23

Bionic
Reading

Ravnatelj Ferrarija Stefano Domenicali priznaje da njegovoj momčadi ne paše staza u Monte Carlu na kojoj nisu pobijedili već 12 godina

Talijanska momčad odlično je otvorila sezonu, uz dvije impresivne pobjede Fernanda Alonsa u Šangaju i Barceloni. No, na Velikoj nagradi Monaka Ferrarija nije bilo nigdje. Massa je rano razbio svoj bolid, dok su Alonsa pretjecali vozači ispod njegovog ugleda i na kraju je završio sedmi. Ferrari F138 nije djelovao konkurentno na ovoj uličnoj utrci.

'Nismo bili u oblacima nakon Barcelone niti smo u prašini nakon Monte Carla. Vjerojatno postoji razlog zbog kojeg ovdje nismo pobijedili još od 2001. godine. Možda se radi o karakteristikama staze, nisam siguran. Čini se da tamo gdje je potrebno mnogo trakcije mi više patimo,' priznao je Stefano Domenicali pa dodao:

'Moramo odmah reagirati nakon teškog vikenda. Jedina pozitivna stvar bila je što smo iz određenog razloga završili ispred Kimija, no Vettel je bio drugi. Ipak, tek je prošlo 6 od 19 utrka, prvenstvo je još jako dugo.'

'Drugi smo u poretku konstruktora, no Mercedes je sve jači i vratit će se na vrh. Bit će ovo veliki izazov za sve i sjajno prvenstvo, a mi moramo reagirati da bismo shvatili zašto nismo bili na nivou na kojem smo htjeli biti. Siguran sam da se možemo prilagoditi i iskoristiti to kao prednost,' zaključio je ravnatelj Ferrarija koji ne zna za naslov prvaka otkad je preuzeo momčad 2008. godine.