FERRARI OPTIMISTIČAN

'Monako je bio izolirani slučaj, opet ćemo biti brzi!'

05.06.2013 u 19:54

Bionic
Reading

Stefano Domenicali vjeruje da se u Montrealu neće ponoviti utrka u kojoj će njegovi vozači biti potpuno nekonkurentni

Nakon odličnog otvaranja sezone, Ferrari je prvi izgledao loše na posljednjoj utrci u Monte Carlu. Fernando Alonso mučio se cijelo vrijeme, trpio pretjecanja od strane slabijih vozača i na kraju završio sedmi, dok je Felipe Massa svoj nastup završio u zaštitnoj ogradi St.Devotea. U talijanskoj ekipi vjeruju da to nije početak pada, već problem specifične staze koja ne odgovara njihovom F138 bolidu.

'Fokusirali smo se na probleme koje smo imali s pouzdanošću bolida. Ekipa je motivirana i odlučna da ono što se dogodilo u Monaku bude izolirani slučaj,' kaže ravnatelj Ferrarija Stefano Domenicali pa dodaje:

'Ako pogledamo prvih šest utrka, naš se bolid pokazao snažnim, s dobrim karakteristikama u većini slučajeva, pa čak na trenutke i bržim od drugih ekipa. Montreal bi nam trebao odgovarati, jer ćemo moći iskoristiti naše jake točke kao što je kočenje, ključan faktor na ovoj stazi. Nadajmo se da će nam to ići u prilog, no s druge strane, moramo osigurati napredak na područjima na kojima naš bolid još nije gdje bi trebao biti.'