LE CHAMPIONNAT

Monaco iščupao pobjedu i opet puše za vrat PSG-u

08.12.2013 u 23:32

Bionic
Reading

Nogometaši Monaca iskoristili su 1-0 poraz Lillea na gostovanju kod Bordeauxa i minimalnom domaćom pobjedom istovjetnim rezultatom protiv Ajaccioa skočili na drugo mjesto ligaške ljestvice...

Monaco se dugo vremena mučio protiv pretposljednje momčadi ligaške ljestvice, a stvari su na njihov mlin krenule nakon isključenja Jeana-Baptistea Pierazzija u 62. minuti. I do tog je trenutka Monaco opsjedao gol Ajaccioa, ali s igračem više su napokon uspjeli i okruniti nadmoć.

Emmanuel Riviere je zabio iz neposredne blizine na dodavanje Andree Raggija, nakon što je lopta prethodno išla paralelno uz gol-crtu s lijeve na desnu stranu. Bio mu je to osmi ovosezonski gol, pokazalo se, vrijedan 11. pobjede Monaca i smanjenja prednosti za vodećim PSG-om na samo dva boda. Danijel Subašić branio je čitav susret za klub iz Kneževine.

Nakon niza od tri uzastopne utakmice u kojima su osvojili tek dva boda nogometaši Lyona osladili su se pobjedom na gostovanju kod Bastije s 3-1. Alexandre Lacazette, Yassine Benzia i Bafetimbi Gomis zabili su za pobjedu "lavova" i tako preokrenuli rezultat u drugom poluvremenu, budući je Bastia vodila golom Floriana Raspentina iz 34. minute.

Utakmica Toulousea i Montpelliera završila je s miroljubivih 1-1, ali u njoj nije bilo nimalo miroljubivo. Naprotiv, iskre su frcale na sve strane, pa je Montpellieru u 50. minuti isključen branič Daniel Congre, dok je Toulouseu u 68. isključen Jonathan Zebina. Montpellier je inače vodio već od 19. minute golom Souleymanea Camare, da bi domaćinu bod spasio Abel Aguilar u 72. minuti.

Le Championnat, 17. kolo:

Bastia - Lyon 1-3 (Raspentino 34 / Lacazette 53, Benzia 56, Gomis 86)

Toulouse - Montpellier 1-1 (Aguilar 72 / Camara 19)

Monaco - Ajaccio 1-0 (Riviere 75)

Bordeaux - Lille 1-0 (N'Guemo 27)

Francuska kup
Saint-Amand Dinsheim 5:2
Cannes Troyes 2:1
St Malo Vannes 0:2
Fabregues Dijon 1:6
Sporting De Toulon Rodez 0:1
Epinal Arras 1:0
Auxerre Nancy 3:1
Les Lilas Croix De Savoie 14:00