GRADSKI DERBI

Mogu li 'lokosi' konačno nešto napraviti protiv Dinama?

17.07.2016 u 14:11

Bionic
Reading

U 1. kolu nove sezone MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 19h) na rasporedu je gradski derbi u kojem će Lokomotiva pokušati izvući pozitivan rezultat protiv Dinama s kojim ima izuzetno negativna iskustva na terenu...

Dinamo je novu natjecateljsku sezonu započeo u srijedu u Makedoniji u sklopu kvalifikacija za LP, te se kući vratio s odličnim rezultatom. Tim više ako znamo da su Makedonci tri puta gađali okvir gola. Minimalnu prednost bi trebali moći obraniti na svom stadionu, gdje će u sklopu pripreme ove nedjelje odigrati svojevrsnu pripremnu utakmicu protiv Lokomotive. Svog 'mlađeg brata' su pobijedili igrači Dinama gotovo svaki put u prošlosti (20-1-0) bez obzira što smo ponekad imali neizvjesne završnice i nevjerojatne preokrete.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Nakon Vardara nas čeka početak prvenstva gdje želimo u gradskom derbiju krenuti pobjedom kako bismo odmah pokazali da smo momčad koja želi obraniti naslov prvaka. Igračima sigurno nije potreban dodatan motiv, znaju da se moraju nametnuti da bi se izborili za svoje mjesto u momčadi i veselimo se utakmici,' rekao je trener u uvodu.

Za utakmicu su upitni desni bekovi Stojanović i Matel koji su dobili neugodne udarce u Makedoniji pa trener čak razmišlja o promjeni sustava:

'Da, oba desna beka su pod znakom upitnika i ako neće moći postoji mogućnost da zaigramo s tri igrača u zadnjoj liniji. Vidjet ćemo još kakvo je stanje s njima pa donijeti konačnu odluku.'

S obzirom da je Stojanović najavljen u prvom sastavu, za očekivati je da od promjene sustava neće biti ništa. Ako to u ovoj i ovakvoj utakmici uopće išta znači.

Značit bi pak mogao nešto povratak Marka Pjace koji bi trebao krenuti od prve minute baš kao i Ante Ćorić. S obzirom da je Pjaca jednom nogom već u Juventusu, mogla bi ovo biti jedna od posljednjih prilika da odličnog mladog igrača gledamo u dresu Dinama. A, možda još bolja prilika da se njegovom odličnom partijom mrvicu podigne cijena u pregovorima (ako još nisu finiširani).

Novi trener Lokomotive Mario Tokić je u najavi utakmice više pričao o svojim sjećanjima na nastupe u dresu Dinama te velikoj želji da jednom postane trener Modrih. Vjerojatno nije jedini jer je cijeli stručni stožer Lokosa nekoć igrao za Dinamo. Naravno, suradnja se nije zadržala samo na tome, već dres Lokomotive danas nosi 13 igrača Dinama.

'Sigurno nam je prioritet utakmica protiv Finaca, međutim svaki igrač živi za susrete s onim najboljima. Naravno da nema imperativa, ali učinit ćemo sve da ostanemo neporaženi. Igrat ćemo onoliko koliko nam Dinamo dozvoli, ali nećemo odustati od svoje igre,' rekao je Tokić.

On neće moći računati na vratara Zagorca koji je ovo ljeto potpisao za Dinamo, pa isti dan preselio u dres Lokosa, kao ni kartoniranog Grezde. Ozljeda Ivanušeca ipak nije preveliki problem.