VAUČERI NA DERBIJIMA

Mogu li BBB i Torcida na istu tribinu; koji je Vaš stav?

28.11.2013 u 11:56

Bionic
Reading

U nedjelju u 15 sati (MAXtv, Arenasport 3) Dinamo i Hajduk će na Maksimiru odigrati prvi od tri međusobna derbija. Dvoboj ima i rezultatsku i igračku težinu, no tijekom odbrojavanja do prvog sučevog zvižduka u narodu dominira tema o sasvim drugačijem navijačkom ugođaju

Teško je ocijeniti koliko će gledatelja doći na Maksimir, no ne mora čovjek biti posebno pametan da zaključi kako će se na tribinama ispisivati povijest. Od hrvatskog osamostaljenja još Torcida i BBB-i nisu u miru odgledali klupsku utakmicu. Bilo je takvo što nezamislivo, no tada se dogodila odluka ministarstva kojim upravlja Željko Jovanović i Saveza kojim upravljaju Davor Šuker i Zdravko Mamić.

Nakon opetovanih apela Dinamovog izvršnog predsjednika da država stane na kraj huliganima Vlada je donijela uredbu kojom se svaki gostujući navijača u MAXtv Prvoj ligi i Kupu imaju 'legalizirati' podizanjem vaučera, inače će im se zabraniti pristup stadionima.

Prvo gostovanje BBB-a (kod RNK Splita) nakon uvođenja vaučera


Prošlo je od tada pet natjecateljskih kola i oni koji iole prate domaća nogometna zbivanja imaju okviran uvid u situaciju. Ratničke scene s Kantride uoči te odluke zamijenila je široka navijačka koalicija koja u tih nešto više od mjesec dana održava upravo nevjerojatnu razinu tolerancije, uviđavnosti i kolegijalnosti. Osim čvrstog pakta o nenapadanju navijački tabori međusobno si pomažu pri ulasku na tribine u njihovom gradu i nova epizoda te priče najavljena je i ove nedjelje. Pa srijede u kupu u Zagrebu, uzvratu u Splitu...

Dan kasnije Torcida je gostovala u Zagrebu kod Dragovoljca...


Nema dileme da je ovakav zaplet neočekivan, a pravi ispiti dolaze upravo u vidu derbija. Uoči njih pitamo Vas (u anketi ispod teksta) - što mislite o uvođenju vaučera i što će oni donijeti po pitanju sigurnosti na hrvatskim stadionima?