PLAVA ŠKVADRA

Modrićeva fotografija izazvala euforiju kod Talijana, a glavni krivac je Silvio Marić

07.07.2023 u 19:52

Bionic
Reading

Na najpoznatijem malonogometnom turniru, čuvenoj Kutiji šibica, u prosincu 2006. godine, zaigrala je momčad pod nazivom Plava škvadra

A u njoj su bili - danas nogometna institucija, Luka Modrić, zatim Silvio Marić, Vedran Ćorluka, Hrvoje Čale, Zoran Mamić, Marijan Buljat, Filip Lončarić....

Bila je to ekipa koju je skupio Ante Todorić, a koja se u drugom kolu borila i sa spitskom momčadi, Pollinijem. No, s te se utakmice pamte sramotne scene, odnosno upad navijača koji su se fizički htjeli obračunati s Marijom Carevićem.

Ipak, ekipu Plave škvadre sada su iz 'ormara' izvukli navijači Sampdorije, jer Modrić i društvo igrali su baš u dresovima tog kluba iz Genoe, koji u svojoj povijesti pamti i naslov talijanskog prvaka, ali i finale Lige prvaka.

Prošlu su sezonu okončali na zadnjem mjestu te će u novoj sezoni igrati u Serie B.

Tko zna, da su sada u svojoj momčadi imali barem dio ovih igrača iz Plave škvadre, rezultat bio sigurno bio drugačiji.

'Nismo znali da je Luka Modrić nekad igrao za naš klub', šalili su se navijači Sampdorije.

'Da, naravno da se sjećam svega. I baš sam ja izabrao te dresove. Iako nemam baš nikakvih sklonosti prema Sampdoriji. Zapeli su mi za oko, bili su lijepi, plavi, a na leđima smo imali nadimke. No, nismo baš daleko dogurali, ali eto drago mi je da su nas se sada sjetili u Italiji', u svom je stilu prokomentirao ovu objavu Silvio Marić, danas sportski direktor NK Rudeša, novog člana SuperSport Hrvatske nogometne lige.