MEDIJI VOLE LUKU

Modrić je prava zvijezda: Prate ga i kad ne igra

31.01.2014 u 11:12

Bionic
Reading

U uglednom španjolskom dnevniku Marci toliko su oduševljeni igrama hrvatskog nogometaša Luke Modrića da mu posvećuju prostor čak i nakon utakmica u kojima ne odigra ni minutu

Real Madrid je ovaj tjedan u uzvratnoj utakmici Kupa kralja protiv Espanyola (1-0) potvrdio prolaz u polufinale, a trener Carlo Ancelotti je odlučio Modriću dati odmor. Upravo je to za Marcu dokaz koliku važnost ima 28-godišnji veznjak za ''kraljevski klub''.

''Kada je igrač izostavljen iz kadra, za to obično postoji jedan od tri razloga: zato što nije na dovoljno dobroj razini, zato što se pobunio protiv trenera ili zato što ga trener želi sačuvati svježim za važnije utakmice. Ovaj zadnji slučaj se odnosi na Modrića koji je prošao put od zamjene za Xabija Alonsa do neupitnog člana Ancelottijeve momčadi'', piše Marca.

Madridski dnevni list podsjeća da je Modrić startao u 23 od 28 ovosezonskih službenih utakmica, odnosno u 82 posto. Prošle je, pak, sezone u 68 posto utakmica bio starter, ali to i ne čudi budući da nije prošao pripreme s novim klubom. Marca dalje navodi da je hrvatski reprezentativac postao savršeni svestrani igrač koji oduzima lopte i asistira suigračima. Manjka mu jedino golova unatoč tome što ima odličan udarac i zato bi ga suigrači i trener trebali poticati da češće puca, smatra autor.