sjajan posao na Maksimiru

'Modri' misle ozbiljno: Dinamo talijanskom divu oteo 'novog Danija Olma', a u klub je stigao i krilni napadač vrijedan 5,5 milijuna eura

13.10.2020 u 10:15

Bionic
Reading

Dinamo je doveo ekstra talentiranog veznjaka Alessija Tonona koji je stigao iz AC-a Milan, a u klub je stigao i krilni napadač Atletico Mineira Marquinos

Dinamo nastavlja s dovođenjem pojačanja, kako za iduću sezonu, tako i za budućnost. Ono što je svima zapelo za oko je da je na Maksimir stigao igrač Milana. Dinamo je u ponedjeljak potpisao trogodišnji profesionalni ugovor sa 17-godišnjim talijanskim veznjakom Alessiom Tononom.

Tonon je po vokaciji defenzivni vezni koji može igrati i prema naprijed. Na njega su u Milanu ozbiljno računali i očekivali da će postati velika zvijezda, ali on je odlučio karijeru nastaviti u Dinamu, baš kao što je svojedobno Dani Olmo stigao iz Barcelone i nedavno Robbie Burton iz Arsenala.

U Dinamu mladi talenti vide priliku za lakši i kvalitetniji razvoj pa je tako maksimirski sastav nakon kapetana Barcelone i Arsenala, uspio oteti i jednog od najtalentiranijih igrača velikom Milanu. U Dinamo ga je, kao i Danija Olma, doveo Andy Bara, a mladi Tonon je igrao za U-17 i U-18 Milana. Za očekivati je da će prvo zaigrati za juniore ili Dinamo II, a tek nakon aklimatizacije biti priključen prvoj momčadi.

Prema pisanju Sportskih novosti, Tonon nije jedina prinova u redovima hrvatskog prvaka. U Zagreb je stigao krilni igrač iz Atletico Mineira, Brazilac Marquinos, kojeg su 'modri' već neko vrijeme lovili. U Dinamo stiže na posudbu od godinu i pol dana, a na Maksimir ga je dovela grupa biznismena koja se sa Zoranom Mamićem i upravom Dinama povezala kada se pregovaralo o odlasku Joška Gvardiola u Leeds.

Dinamu je tada predložen Marquinos i počeli su pregovori. 'Modri' će nakon godine i pol imati priliku otkupiti Marquinosa čija je cijena na Transfermarktu za naše prilike vrlo visokih 5.5 milijuna eura.

Pogledajte još jednom najbolje golove 7. kola HT Prve lige.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.