kvalifikacije za ligu prvakinja

'Mladostašice' za samo 66 minuta deklasirale odbojkašice iz Brna

26.10.2023 u 18:09

Bionic
Reading

U posljednjem susretu drugog kruga kvalifikacija za jednu od skupina CEV Lige prvakinja, odbojkašice Mladosti pobijedile su u Rumunjskoj ekipu Kralovo Pole iz Brna 3:0

'Mladostašice' su tako osvojie treće mjesto, koje ih vodi u šesnaestinu finala CEV Kupa, gdje će im suparnice biti belgijska ekipa Genta i to već u prvoj polovici studenoga.

Susret je to koji je potrajao tek 66 minuta i u kojem su Zagrepčanke odigrale 'malu školu odbojke'. Andrea Mihaljević s 11 poena najučinkovitija na utakmici, Ana Ištuk ponovno sjajna s 10, Katatrina Pavičić 9, Tonka Bošnjak i Aurora Papac 5, Aida Mehić i Mirta Freund 4, Lorena Marija Sesar, Leonarda Grabić i Žana Zdovc Šporer s po dva poena.

'Mladostašice' mogu biti ponosne na ono što su u tri dana pokazale u posljednjem krugu kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja. Iako su na kraju zauzele treće mjesto, Liga prvakinja doista im je izmakla za loptu-dvije, jer, na kraju su unatoč dva poraza, od Asterixa i Albe Blaj, imale pozitivan skor setova (7-6), uz 5 osvojenih bodova.

Trener Mladosti Miodrag Miki Strojaković bio je ponosan nakon završetka turnira.

'Vrhunska naša partija, još jedna u nizu. Doista mogu reći samo riječi pohvale mojim djevojkama, odradile su sjajnu utakmicu, zapravo odradile su sjajno kompletan turnir. Samo su nas sitnice dijelile prva dva dana od pobjeda, no bez obzira na to što nismo izborili Ligu prvakinja zadovoljni smo, pokazali smo svoju kvalitetu na europskom nivou. Sada nam preostaje nastavak euro-natjecanja u CEV kupu, no još prije toga, već slijedeći tjedan, od utorka do četvrtka, igramo na prvom turniru Srednjeeuropske MEVZA lige, kod nas doma, uz sudjelovanje mađarskog Bekescabai i slovenskog Calcita. Na ovoj sam utakmici dao priliku svim djevojkama da osjete čari euro-pobjede, i sve su, do jedne, odlično iskoristile ukazanu priliku', kazao je trener odbojkašica Mladosti.