MLADE NADE

Mladi Španjolci Assalit i Sans privlače pozornost skauta

Bionic
Reading

Uoči Final Four turnira u Londonu održan je i turnir mlađih kategorija (svojevrsna završnica Eurolige za juniore) gdje smo mogli vidjeti veliki broj talentiranih mladih igrača koje su zasigurno svi skauti zapisali u svoje bilježnice.

Spomenuti turnir osvojio je Joventut, momčad iz Baladone (predgrađe Barcelone) u kojem igra veliki broj talentiranih 'klinaca'. Za vas smo izdvojili dvojicu.

Xavier Assalit (Španjolska)
Za svoje godine (rođen 1995. godine) dosta visok (188 cm), razigravač, vrlo pokretljiv i jako dobar napadač. Pravi koš-igrač i daleko najbolji igrač turnira. U napadu je bio sjajan, a uz to je razigravao svoju momčad i bez njega Joventut nije ista momčad. To se najbolje vidjelo kad on nije bio na terenu. Kad je raspoložen nitko ga ne može zaustaviti. Osim u napadu odličan je i u obrani. U jednoj utakmici je iznudio 10 prekršaja, a s crte slobodnih bacanja od 15 pokušaja pogodio je 13. Također je odličan dribler, a ono što je neobično za razigravača je da je i dobar skakač. O njemu će se sigurno čuti jako puno u budućnosti.

Agusti Sans (Španjolska)

Iako igra na poziciji šutera bio je najbolji asistent svoje momčadi. Čak 5,5 asistencija po susretu. Uvijek bi našao najbolje rješenje na terenu. Pravi all-rounder koji zna zabiti, zna asistirati, a i obranu je igrao jako dobro. Posebno ga krasi točna i uvijek pametna asistencija prilikom kontranapada. Ukoliko na terenu postoji slobodan igrač u boljoj poziciji za šut sigurno će dobiti loptu od Sansa. Sjajan igrač. Izabran i u najbolju petorku turnira.