NA PRAVOM KOLOSIJEKU

Mladi prošli Norvešku, dva gola Jajala

05.09.2009 u 20:21

Bionic
Reading

Mlada nogometna reprezentacija Hrvatske uspješno je prebrodila gostovanje u Norveškoj i pobjedom od 3:1 isprala gorak okus poraza od Cipra na svom travnjaku

Odabranici Dražena Ladića suočili su se s imperativom pobjede i pokazali se kao psihički stabilna reprezentacija koja se zna nositi s pritiskom. Naši igrači uzrasta U-21 borbeno su otvorili susret u Fredrikstadu i pogotkom Mate Jajala u 12. minuti otvorili si put do pobjede.

Domaćini su uzvratili sedam minuta kasnije preko svog najopasnijeg napadača Bergeta i s tim se rezultatom otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Hrvatima je trebalo deset minuta da ponovno dođu u vodstvo, a strijelac je ponovno bio kapetan Jajalo koji od ovoga ljeta brani boje talijanske Siene.

Domaćini, koji su u prva dva kola upisali četiri boda, su sve adute tada bacili na napad, što je osam minuta prije isteka vremena u treći gol i vrijednu pobjedu pretvorio brzonogi Dinamov napadač Andrej Kramarić.

Nakon dva kola Hrvatska ima tri boda,a sljedeći dvoboj očekuje ih 13. listopada na domaćem terenu protiv Srbije. Srbi su, inače, ranije istoga dana odigrali svoj prvi dvoboj i u Novom Sadu su poraženi od Slovačke rezultatom 2:1.