HRVATSKI TALENT

Mladi Nino imat će priliku pokazati što zna u Umagu!

07.07.2016 u 12:24

Bionic
Reading

Nakon što su prve dvije pozivnice za glavni turnir 27. Konzum Croatia Opena Umag dodijeljene hrvatskim igračima, direktor turnira Lawrence Frankopan održao je obećanje i posljednji, treći 'wild card' dodijelio domaćem igraču. Priliku za dokazivanje među 28 najboljih u Umagu će imati 19-godišnji Nino Serdarušić, hrvatska teniska nada i nakon Borne Ćorića uvjerljivo najbolje plasirani hrvatski tenisač mlađi od 20 godina.

Nino Serdarušić počeo je kao dječak igrati tenis u Stella Marisu pa će u Umagu, s kojim mu je obitelj i dalje usko povezana, imati priliku pred domaćom publikom debitirati na turniru ove kategorije. Nekadašnji 21. junior svijeta, koji je 2014. godine ubilježio nastupe na sva četiri juniorska Grand Slam turnira, probija svoj put na profesionalnom nivou. Trenutačno je 572. igrač svijeta na ATP ljestvici te 310. u konkurenciji parova. Ispred njega se na ATP ljestvici nalazi tek petnaestak mlađih igrača što dovoljno govori o njegovoj perspektivi.

'Jako sam sretan što sam dobio priliku osjetiti što znači nastup na ATP razini. Uz umaški sam turnir odrastao i nadam se da ću opravdati očekivanja. Prije dvije godine sam igrao kvalifikacije u pojedinačnoj i glavni turnir u konkurenciji parova, ali ovo će biti sasvim novo iskustvo za mene. Hvala direktoru turnira i Istraturistu što su prepoznali moj trud i rezultate', kazao je Serdarušić.

'Nino je, uz Bornu, mladić koji bi trebao nositi hrvatski muški tenis u narednih deset i više godina. Nadam se da će mu ova pozivnica olakšati put prema vrhu svjetskog tenisa. Zaslužio ju je svojim predanim radom i sve boljim rezultatima na Futures razini', naglasio je direktor turnira Lawrence Frankopan.

Uz već ranije potvrđene Franka Škugora i Nikolu Mektića, Serdarušić će biti treći Hrvat u glavnom ždrijebu ovogodišnjeg Konzum Croatia Opena Umag. Dvije pozivnice za kvalifikacije također će ići u ruke hrvatskim igračima, a domaći će igrači dobiti prednost i za dvije pozivnice u konkurenciji parova. U glavnom turniru parova svoje će mjesto zahvaljujući odličnom ATP plasmanu imati jedna hrvatska kombinacija koju čine Nikola Mektić i Antonio Šančić.

Ovogodišnji Konzum Croatia Open Umag održava se od 15. do 24. srpnja u Umagu. Kvalifikacije započinju u subotu, 16. srpnja kada nas u večernjim satima očekuje i spektakularan show, egzibicija Goranom Ivaniševića i Andrea Agassija. Mečevi glavnog turnira započinju u ponedjeljak, 18. srpnja.