SP U-21 rukomet

'Mladi kauboji' nastup na SP-u zaključili novim porazom, osvojili su 8. mjesto

02.07.2023 u 16:28

Bionic
Reading

Hrvatska muška juniorska reprezentacija poražena je od Farskih otoka 31.27. Naša je reprezentacija tako završila nastup na Svjetskom prvenstvu s četiri poraza u nizu te osvojila osmo mjesto

Zanimljivo, Farski otoci su od prve minute zaigrali 'sedam na šest'. Našu mladost to nije previše iznenadilo. Premda obrana nije pokazivala znakove agresivnosti i čvrstoće kakvu smo priželjkivali, Hrvatska je vodila nepunih 20. minuta. Sredinom poluvremena imali smo plus dva (9:7), uz samo jednu obranu golmana. I napad da to podignemo na tri razlike. Nažalost, naši dečki nisu uspjeli u tom naumu i slijedio je pad.

Nepunih šest minuta Hrvatska je bila bez gola, a naši suparnici znali su to iskoristiti. Nizom od tri gola za redom preuzeli su vodstvo i više ga nisu ispustili do kraja. Na predahu je tako bilo 14:16. Pri tome je Hrvatska imala 58, a Farski otoci čak 70 posto realizacije. Pet od 10 pokušaja pogodili su s 9 metara, Hrvatska 3/6. Uz to su imali jednu obranu golmana više.

Već u ranoj fazi drugog poluvremena, Farani su se odvojili na tri razlike. Pokušavao je naš izbornik Andrija Nikolić rotirati sve što je imao na klupi, ali usponi i padovi u igri naše reprezentacije bili su preveliki da bismo mogli okrenuti rezultat.

Doduše, u jednom trenutku bili smo jako blizu jer je Matej Mandić povezao tri obrane zaredom i stigli smo na minus jedan (26:27). Nažalost, odmah nakon toga slijedila je nova crna rupa od šest minuta bez gola i tu je priči bio kraj.

Naši suparnici su zabili tri gola zaredom i na kraju zasluženo slavili 27:31. Premda je Matej Mandić u drugom poluvremenu skinuo osam udaraca i dugo nas držao u igri, Hrvatska je samo jedanput povezala dva, a jedanput tri pgola ogotka. Po pet golova zabili su Zlatko Raužan i Tin Šestak. Kod Farskih otoka najbolji Ellias Ellefsen s pet golova.