SP U Gruziji

Mladi hrvatski rukometaši igrat će za svjetsku broncu

19.08.2017 u 19:09

Bionic
Reading

Hrvatska rukometna kadetska reprezentacija u subotu je poražena od Španjolske sa 24:26 (12:13) u polufinalu Svjetskog prvenstva u Gruziji, pa će u nedjelju igrati za broncu

Vršnjaci iz Španjolske slavili su s 26:24 (13:12) i time poslali Hrvatsku u borbu za treće mjesto. Španjolska je kroz gotovo cijeli susret bila u vodstvu pa su hrvatski kadeti stalno bili primorani sustizati rezultat. Iako se na kraju činilo da Hrvatska ima šansu sustići, šanse koje su im se pružile nisu iskoristili te su doživjeli drugi poraz na prvenstvu.

Prvo ime Hrvatske u ovom susretu bio je Dario Raguž koji se u strijelce upisao sedam puta, a još četiri dodao je Tin Lučin. Ivan Panjan na golu skupio je devet obrana. Španjolsku su s po pet pogodaka predvodili Gonzalo Perez Arce i Pol Valera Robira.

Izbornik Luka Panza prokomentirao je polufinalu utakmicu protiv Španjolske i istaknuo što je nedostajalo:

'Generalno Španjolska je bila bolji protivnik u ovoj utakmici i zasluženo je pobijedila. Mi nismo odigrali ono što smo dogovorili i pripremili, ni u obrani ni u napadu. Imali smo previše individualnih pogrešaka u oba smjera, kao i premalo raspoloženih igrača u napadu. Obrana je  bila ta koja nam nije donijela mirnoću i ta se nervoza vukla u napad. Nismo se kretali i nismo ponavljali kretanja koja smo dogovorili'. 

'Među četiri najbolje momčadi na svijetu smo. Imamo sutra utakmicu za osvojiti brončanu medalju. Samim ulaskom u polufinale smo napravili veliku stvar, ali mislim da vrijedimo medalje. Trebamo dobro prespavati ovu noć i pripremiti se najbolje što možemo za utakmicu za broncu', najavio je utakmicu za broncu izbornik.

U drugom polufinalu sastaju se Francuska i Danska.