FRANJIĆ U AZERBAJDŽANU

Mladi Hrvat tri minute prije ponoći potpisao za ambiciozni klub!

01.09.2016 u 12:20

Bionic
Reading

Tri minute do ponoći po azerbajdžanskom vremenu 25-godišnji hrvatski nogometaš Petar Franjić, bivši mladi hrvatski reprezentativac, stavio je potpis na dvogodišnji ugovor s klubom Qabala koji ćemo ove sezone gledati u Uefinoj Europskoj ligi

Iako se nekima u Hrvatskoj ovo vjerojatno ne čini kao velik transfer za mladog Franjića, ofenzivca koji se najbolje snalazi na desnom boku, to će svakako biti novo veliko iskustvo jer odlazi u zemlju gdje se puno ulaže u nogomet.

'Presretan sam! To je velik iskorak u mojoj karijeri i nadam se da ću svojim igrama pomoći novom klubu koji ima visoke europske ambicije', kazao je Franjić koji je tijekom četvrtka preko Beča otputovao u Odesu gdje se klub trenutačno nalazi na pripremama.

Riječ je o bivšem igraču sesvetske Croatije i zagrebačkog Dinama koji je jedan dio karijere proveo na posudbama u Lokomotivi, Radniku i Istri. Međutim, poznato je kako je Franjić veliku pozornost na sebe skrenuo nastupajući u pulskom prvoligašu od kuda je, zbog sjajnih igara, završio u RNK Split kod braće Žužul jer je bio njihova velika želja.

Tim transferom čelni ljudi Istre nisu bili zadovoljni, jer su bili mišljenja kako su ga doveli mimo pravilnika, pa je tako zbog spora koji se odužio mladi Franjić propustio nekoliko utakmica. Ubrzo nakon toga nametnuo se treneru Sabliću i vrlo brzo postao je jedan od važnijih igrača 'crvenih'.

Međutim, neredovita primanja u Splitu natjerala su ga da razmisli o promjeni sredine i u posljednjim minutama prijelaznog roka dobio je angažman u klubu iz Azerbajdžana u kojem igra i bivši Hajdukovac Filip Ozobić.

Dodajmo još kako je Qabala ovu sezonu na europskoj sceni započela izvrsno jer krenuli su od prvog pretkola kvalifikacija u Uefinoj Europskoj ligi gdje su u play-offu izbacili slovenski Maribor (3:1, 0:1).

Klub iz Azerbajdžana, koji vodi Ukrajinac Roman Hryhorchuk, nastupa u skupini C Europske lige s Anderlechtom, Saint-Étienneom i Mainzom 05 što znači da bi ovaj ambiciozni klub mogao izboriti europsko proljeće. U toj priču važnu ulogu imat će i dva hrvatska igrača.