ZUBAC U DRESU MEGE

Mladi Hrvat debitirao u Srbiji; NBA skauti u čudu kada su ga vidjeli!

13.05.2016 u 08:40

Bionic
Reading

Ivica Zubac, 18-godišnji hrvatski košarkaš koji je ove sezone promijenio tri kluba, oduševio je skaute NBA u prvih službenim utakmicama za Mega Leks. Za tportal.hr osvrnuo se na svoju igru s naglaskom na NBA draft koji ga, ako ne povuče prijavu, čeka u lipnju

Bivši centar Cibone, koju je odlučio napustiti zbog kašnjenja plaće, sjajno se snašao u ambicioznom srpskom prvoligašu pod paskom trenera Dejana Milojevića, nekada odličnog igrača.

U prve dvije utakmice za Mega Leks 215 cm visoki i 119 kg teški Zubac (raspon ruku od 219 cm također je impresivan!), inače rodom Čitlučanin, ubacio je Konstantinu i Partizanu ukupno 26 koševa uz 12 skokova i pet blokada (ukupno je igrao 48 minuta). Međutim, ono što je kod našeg centra vidljivo je ogroman napredak u igri zbog čega mu svakoga dana rastu akcije uoči lipanjskog NBA drafta na koji se prijavio.

'Inače sam baš zadovoljan našom igrom osim protiv Partizana (poraz 81:85, op. a.). Jedva sam dočekao prve službene utakmice i mogu vam reći kako imam dobar status, a za razliku od Cibone, prilično sudjelujem u igri. Postoje i neke akcije u napadu kada se igra za mene. Važan sam im i to mi zaista puno znači', za tportal.hr kazao je Zubac kojeg na svim utakmicama i treninzima gledaju skauti NBA.

Naravno, osim Zupca skauti gledaju i druge talente od kojih se očekuje visok plasman na NBA draftu kao što su Rade Zagorac i Timothe Luwawu. Međutim, prema informacijama koje imamo većina skauta ostala je u čudu kada su snažnog Hercegovca Zupca vidjela uživo na utakmicama.

Na pitanje koliko je danas bolji igrač nego s početka sezone u Ciboni kaže:
'Jako naporno radim i osjećam kako sam duplo bolji nego u Ciboni. I prije sam rekao kako su Mega i trener Milojević za mene najbolji mogući izbor.'

O prijavi za NBA draft, koju možda u dogovoru s menadžerom povuče, nije želio previše govoriti.

'Ako ne povučem prijavu, nadam se da ću biti među prvih 20 pickova, a koliko čujem skauti su zadovoljni mojom igrom i napretkom. Zabranjeno mi je s njima razgovarati i brigu o tome vodi moj menadžer Miško Ražnatović', dodao je Zubac.

Navodno je na treninzima i utakmicama Mege viđen i hrvatski skaut Ivica Dukan koji dugi niz godina radi za Chicago Bullse, a nije tajna kako bi prema nekim prognozama Zubac mogao biti i veliko iznenađenje drafta. Naime, neki analitičari mišljenja su kako bi mogao upasti među prvih 15.

'Ako budem izabran tako visoko želja mi je odmah ostati u NBA-u. Da mogu birati klub izabrao bih Oklahoma City Thundere za koje navijam od 2011. i uživam u njihovoj igri. Navijam za njih u ovom play-offu i nadam se da će doći do velikog finala. Nakon što su sa 4-2 izbacili San Antonio Spurse, u što je malo tko vjerovao, mislim da Durant i Westbrook mogu do kraja!', završio je mladi centar koji je zbog naglog odlaska iz Cibone u Cedevitu te nakon toga - nakon odluke arbitraže za odštetu iz Cibone u Mega Leks - podigao veliku prašinu. Nedavno se i HOO oglasio tako što je poništio odluku Arbitraže Hrvatskog košarkaškog saveza te ispada kako je Zubac na papiru – igrač Cedevite.

Međutim, tom temom ga nismo željeli zamarati jer njegov život sada je posvećen samo jednom cilju – NBA-u! Naravno, tome treba dodati kako smo dobili još jednog centra koji bi u godinama koje dolaze trebao biti oslonac hrvatske košarkaške reprezentacije.