NAJVEĆI TRAGIČAR

Mlada zvijezda rukometnog Eura teško stradala u prvoj minuti susreta za broncu, a sada je od liječnika doznao katastrofalne vijesti

Bionic
Reading

Najveći tragičar rukometnog Eura je Danac Mathias Gidsel jer je doživio tešku ozljedu u utakmici za broncu, a nakon detaljnih pregledao saznao je katastrofalnu vijest

Desni vanjski ozlijedio se već u prvoj minuti susreta protiv Francuske, nastradalo je desno koljeno, pa je ostao bez prilike da pomogne suigračima u borbi za brončano odličje. Ipak, Danska je slavila nakon produžetaka 35:32, ali 22-godišnjeg rukometaša Gidsela nije bilo na dodjeli medalja pa je svima bilo jasno da je njegova ozljeda ozbiljna.

Nakon detaljnih pregleda utvrđeno je oštećenje križnih ligamenata, operacija zasad nije potrebna, ali bi rehabilitacija mogla potrajati između četiri i šest mjeseci, što znači da je za mladog Danca sezona gotova.

Gidsel je na prvenstvu bio ponajbolji igrač te je imao fantastičnu realizaciju, a da nije došlo do ozljede, zasigurno bi konkurirao za najboljeg igrača prvenstva. Naime do ozljede je šutirao 40 od 41 te imao realizaciju od fantastičnih 97 posto.

'Naravno da sam jako tužan zbog ove situacije. Usred smo fantastične sezone u GOG-u s mnogo uzbudljivih utakmica pred nama. Velika je šteta što ne mogu biti tamo. Ali sada se želim 100 posto usredotočiti na povratak treninzima i ponovno ozdravljenje koljena', rekao je Gidsel u izjavi koju je objavio njegov sadašnji klub iz Danske.

'Ovo je veliki udarac za cijelu momčad. Posebno mislimo na Mathiasa. Sada je dobio priliku odmoriti se, brinuti se o svom tijelu i ponovno trenirati koljeno. Siguran sam da će se vratiti jači i imati dugu i fantastičnu karijeru', rekao je glavni trener GOG-a Nicolej Krickau.

Inače, Gidsel je imao strelovit uspon - iako su mu tek 22 godine, može se pohvaliti kompletom medalja u reprezentaciji. Uz ovu europsku broncu, iz 2021. ima olimpijsko srebro iz Tokija te svjetsko zlato iz Egipta.

Od ljeta je novi igrač berlinskog Füchsea…

  • +19
Danska - Francuska, utakmica za broncu na Euru 2022. Izvor: Profimedia / Autor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal