ZVIJEZDA JE ROĐENA

Mlada Jelena u Parizu okrenula tenis naglavačke: Može li ju itko zaustaviti!?

07.06.2017 u 09:47

Bionic
Reading

Latvijska tinejdžerka Jelena Ostapenko briljira na Roland Garrosu ove godine, a pobjedom protiv Caroline Wozniacki plasirala se u polufinale te igrom koju je prezentirala najavila da može ići i do kraja, što bi bila prava senzacija...

Jelena si je poklonila najljepši mogući poklon za svoj 20. rođendan kojeg će proslaviti u četvrtak. U velikom stilu plasirala se u polufinale Roland Garrosa, što joj je daleko najveći uspjeh u karijeri i potvrda da već spada u sam svjetski teniski vrh.

Takav uspjeh 47. tenisačice svijeta malotko je očekivao. Prije nekoliko tjedana još je igrala u kvalifikacijama u Rimu, a sada se uspješno nosi s najboljima na najvažnijem turniru sezone zemljanih turnira.

Jelena Ostapenko bivša je druga juniorka svijeta i osvajačica Wimbledona u konkurenciji mladih tenisačica, a među seniorkama redovito nastupa tek u posljednje dvije sezone. Nikad još nije osvojila WTA turnir, a uoči Roland Garrosa nikad se nije niti plasirala u drugi tjedan Grand Slam turnira, ali to je sada prošlost.

Ostapenko protiv Wozniacki Autor: YouTube

Pobjede protiv Samanthe Stosur i Caroline Wozniacki pokazale su u Parizu da je mlada Latvijka spremna na velike stvari, a ljubitelje tenisa posebno je oduševio iznimno napadački stil igre i pregršt izravnih poena, s čim se malokoja protivnica može uspješno nositi pa se svi pitaju može li se Jelenu uopće zaustaviti kada igra dobro.

'Moj stil igre je agresivan,' ponosno je poručila svima Ostapenko nakon posljednje pobjede, svjesna da ima izgleda protiv Timee Bacsinszky u polufinalu.

Nema sumnje, nova teniska zvijezda je rođena, a ako nastavi naporno raditi, mogla bi još dugo trajati u svjetskom vrhu...