gračan zadovoljan

Mlada Hrvatska na ovo je čekala 14 godina: Ne trebate brinuti za budućnost

16.10.2018 u 09:22

Bionic
Reading

Izbornik Nenad Gračan kao i njegovi igrači oduševljeni su nakon što se U-21 reprezentacija plasirala na Europsko prvenstvo koje će se igrati u Italiji 2019. godine...

Hrvatska ponovo ima generaciju juniora koji će se boriti za titulu prvaka Europe. Nakon desetljeća i pol neuspjeha u kvalifikacijama izabrana vrsta koju vodi Nenad Gračan odradila je ovaj put besprijekoran posao i tek uz jedan poraz i remi u deset utakmica prošla na Europsko prvenstvo.

  • +4
Hrvatska - Grčka U-21, kvalifikacije za Euro Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

Ključna je bila pobjeda protiv Grčke 2:0 u petak, a ovog ponedjeljka s 4:0 protiv San Marina naši su potvrdili prvo mjesto i odlazak na Euro u Italiju 2019.godine.

'Često se događa da bude nervoze kada mislimo da je najlakše, tako je bilo i ovoga puta pri 0:0 u prvom poluvremenu, a sve je postalo lakše u drugom poluvremenu, nakon prvog pogotka. Vrlo je bitno za hrvatski nogomet da idemo na Europsko prvenstvo s ovako talentiranom generacijom. Mislim da ne trebamo brinuti za hrvatsku nogometnu budućnost,' smatra izbornik Gračan.

'Velika mi je čast biti dio ove momčadi, a pogotovo njezin kapetan. Mislim da su ovi dečki zaslužili plasman na Europsko prvenstvo, za što se borimo iz generacije u generaciju. Sada smo pokazali gdje pripadamo te se moramo dobro pripremiti za ljeto. Hvala i izborniku Gračanu te njegovom stručnom stožeru, uistinu su nam od velike pomoći. Posebno su bili uz nas kada nam je bilo najteže,' dodao je Alen Halilović koji uopće ne igra za Milan ove sezone, ali je zabio krasan gol San Marinu.

'Sve je postalo lakše kada smo poveli, opustili se, igrali svoj nogomet i naposljetku postigli čak četiri. Drago nam je da smo mi ta generacija koja je nakon 14 godina opet na EP U-21 i pokušat ćemo tamo napraviti što bolji rezultat,' zaključio je pak Luka Ivanušec.

Bit će to treći nastup Hrvatske na U-21 europskoj smotri i prilika za prvi značajan uspjeh na ovom natjecanju...