zakomplicirali skupinu

Englezi šokirali Španjolsku u Sevilli, Prosinečki s BiH u Ligi nacija radi čuda

15.10.2018 u 22:40

Bionic
Reading

U dvobojima elitnog ranga Lige nacija Engleska je u Sevilli svladala Španjolsku u golijadi rezultatom 3:2, a u gostima je trijumfirala i Švicarska kod Islanda, dok je u Ligi B Robert Prosinečki s Bosnom i Hercegovinom protiv Sjeverne Irske stigao do treće pobjede u nizu...

Španjolci su ovog ponedjeljka na svom terenu imali priliku osigurati plasman na završni turnir Lige nacija, ali doživjeli su debakl i u potpunosti zakomplicirali hrvatsku skupinu.

  • +3
Liga nacija: Španjolska - Engleska Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Izabrana vrsta Luisa Enriquea primila je tri pogotka već u prvom poluvremenu protiv Engleza i više joj nije bilo spasa. Svoj reprezentativni post prekinuo je u 16. minuti Raheem Sterling, a u 30. minuti Marcus Rashford još jednom je kaznio uspavanu obranu Španjolske. Osam minuta kasnije opet laki gol za goste, a strijelac je ponovo bio Sterling.

Do kraja susreta Paco Alcacer uspio je smanjiti u 59. minuti, a Ramos u posljednjim sekundama zabiti još jedan, no do potpunog preokreta nije došlo pa će Furiji nužno trebati pobjeda na Maksimiru u studenom ako želi na završnicu ovog natjecanja.

Švicarska je u isto vrijeme gostovala na Islandu i nije zakazala. Pobjedom 2:1 ostala je u trci s Belgijom za prvo mjesto u svojoj grupi, no morat će pobijediti rivala kod kuće u studenom.

Jedno od najugodnijih iznenađenja ovog natjecanja je Bosna i Hercegovina koju je preuzeo Robert Prosinečki. Golovima Edina Džeka svladala je Sjevernu Irsku 2:0 i upisala treću pobjedu u svojoj grupi Lige B te tako stigla na mali korak od osiguranja mjesta među elitom u sljedećem izdanju Lige nacija.

U Ligi C Finska je pobjedom protiv Grčke učvrstila svoje prvo mjesto u grupi, a Luksemburg je svladao San Marino i iznenađujuće preskočio Bjelorusiju u svojoj skupini Lige D.

UEFA Liga nacija A

Skupina B

Island-Švicarska1:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Švicarska32016
2.Belgija22006
3.Island30030

Sljedeće utakmice

Skupina D

Španjolska-Engleska2:3
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Španjolska32016
2.Engleska31114
3.Hrvatska20111

Sljedeće utakmice

UEFA Liga nacija B

Skupina C

Bosna i Hercegovina-Sjeverna Irska2:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Bosna i Hercegovina33009
2.Austrija21013
3.Sjeverna Irska30030

Sljedeće utakmice