BEZ MILOSTI

Mlada Grkinja izbačena s Olimpijade zbog rasizma na Twitteru

25.07.2012 u 17:39

Bionic
Reading

Paraskevi Papachristou je na Twitteru vrijeđala afričke imigrante i izražavala podršku radikalno desnoj grčkoj političkoj stranci. Iako je naknadno uputila ispriku, Grčki olimpijski odbor nije imao milosti

Grčki olimpijski odbor izbrisao je troskokašicu Paraskevi Papachristou (23) s popisa putnika na Olimpijske igre u Londonu zbog rasističkih poruka koje je slala putem Twittera.

Papachristou je na popularnoj društvenoj mreži vrijeđala afričke imigrante i izražavala podršku radikalno desnoj grčkoj političkoj stranci. Iako je naknadno uputila ispriku, Grčki olimpijski odbor nije imao milosti.

'Papachristou je povučena iz olimpijske reprezentacije zbog komentara koji su suprotni vrijednostima i idejama olimpijskog pokreta', poručili su Grci u priopćenju.

Mlada troskokašica je u London trebala otputovati nekoliko dana prije početka atletskih natjecanja, ali od toga sada neće biti ništa. Dvostruka europska U23 prvakinja lani je bila peta troskokašica na svjetskoj ljestvici, a na OI bi bila u širem krugu kandidatkinja za odličje.