KLUPKO SE ODMOTAVA

Misteriozan odlazak brazilskog moćnika iz korumpirane Fife

27.11.2015 u 09:07

Bionic
Reading

Čelni čovjek Brazilskog nogometnog saveza Marco Polo Del Nero odlučio je odstupiti s dužnosti člana Izvršnog odbora Fife, nakon što su se u medijima pojavile optužbe na njegov račun da je povezan s koruptivnim radnjama

Del Nero je u najvišem izvršnom tijelu Međunarodne nogometne federacije predstavljao Južnoameričku konfederaciju (Conmebol), a svoju odluku o odstupanju sa spomenute dužnosti obznanio je na kraju sastanka Izvršnog odbora krovne kontinentalne organizacije, održanog u četvrtak u Rio de Janeiru.

Čelnika brazilskog nogometa sumnjiči se da je povezan s koruptivnim skandalom, zbog kojeg su u svibnju ove godine uhićena sedmorica visoko pozicioniranih članova Fife, a šestorica od njih su s prostora američkog kontinenta. Del Nero se našao među osumnjičenima, zbog čvrstih veza sa svojim prethodnikom na čelu Brazilskog nogometnog saveza Joseom Marijom Marinom, uhićenog pod optužbom za korupciju pri dodjeljivanju televizijskih prava. Otkako je Marin uhićen, Del Nero nije napuštao Brazil, nije sudjelovao na sastancima Izvršnog odbora Fife, a nije se pojavio ni na Copa Americi, turniru održanom u lipnju u Čileu.


Conmebol nije naveo službeni razlog Del Nerove ostavke na članstvo u Izvršnom odboru Fife, ali je obznanjeno da će ga na toj poziciji zamijeniti jedan od njegovih dopredsjednika Fernando Sarney, kojeg brazilski mediji opisuju kao Del Nerova bliskog suradnika.