STEFFI PA CAROLINE...

Mirjani Lučić Strasbourg kao da nije suđen

21.05.2016 u 16:58

Bionic
Reading

Mirjana Lučić je i drugi puta tijekom karijere poražena u finalu WTA turnira u Strasbourgu. To su joj jedina dva finalna poraza u karijeri

Mirjana Lučić Baroni se nakon 19 godina vratila u finale Strasbourga gdje je sa 6:4, 6:1 bolja bila 22-godišnja Francuskinja Caroline Garcia. 55. igračici svijeta to je druga WTA titula u karijeri, dok je gospođa Baroni ostala na dosadašnje tri.

Osim tih naslova još je dva puta gubila u finalima. Danas i kada je njenoj protivnici bilo tri godine. 1997. je na istom stadionu odigrala dobar meč protiv Steffi Graf, no teniska ikona zaustavila ju je i tada, te dvije godine kasnije u polufinalu Wimbledona.

No, Mirjana niti u 35. godini ne posustaje (u protekla tri meča prije finala izgubila je ukupno osam gemova...), te će se dodatno približiti (danas je 66.) društvu od 50 najboljih. Nekada je bila među 20, a otpisivali su je već stotinama puta. Sljedećeg travnja napunit će se 20 godina od njezinog ulaska među profesionalke, a najbolji rezultati možda su tek pred njom.