SP KATAR 2022

Minimalne pobjede Njemačke i Poljske, poraz Meksika

  • B.T./Hina
  • Zadnja izmjena 16.11.2022 23:41
  • Objavljeno 16.11.2022 u 23:41
Bionic
Reading

Prijateljske utakmica sudionika Svjetskog prvenstva u Katru (20. studenoga - 18. prosinca)

Nogometne reprezentacije Poljske i Njemačke ostvarile su minimalne 1-0 pobjede u prijateljskim utakmicama uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Katru (20. studenoga - 18. prosinca) igranima u srijedu, Poljska je u Varšavi svladala Čile, a Njemačka u Muscatu domaći Oman.

I Poljska i Njemačka su do pobjeda stigle golovima u završnici utakmice, za Poljake je uspješan bio Krzystof Piatek (85), dok je Nijemce do pobjede odveo Niclas Fuellkrug (80).

Poljska će na SP igrati u skupini C, a prvi suparnik bit će joj Meksiko 22. studenoga. Uz njih u skupini su još Argentina i Saudijska Arabija.

Njemačka će igrati u skupini E, prvi suparnik bit će joj Japan 23. studenoga, a u skupini su još Španjolska i Kostarika.

Meksička nogometna reprezentacija u pripremnoj je prijateljskoj utakmici pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Katru  u španjolskoj Gironi izgubila od Švedske sa 1-2 (0-0).

Jedini pogodak za Meksiko postigao je Alexis Vega (60), dok su Švedskoj pobjedu osigurali Marcus Rohden (54) i Mattias Svanberg (84).

Meksiko će na SP igrati u skupini C, prvi dvoboj imat će 22. studenoga protiv Poljske, a slijede Argentina 26. studenoga te Saudijska Arabija 30. studenoga.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal