nba play-off

Milwaukee pregazio Boston i ušao u finale, Golden State pobjedu platio ozljedom Duranta

09.05.2019 u 10:14

Bionic
Reading

Milwaukee Bucks su se plasirali u finale Istočne konferencije svladavši sinoć u petoj utakmici Boston Celtics sa 116:91, a Golden State Warriors su poveli 3-2 u seriji na četiri pobjede nakon što su kod kuće sa 104:99 nadigrali Houston Rocketse.

Milwaukee je slavio u petoj utakmici polufinala Istočne konferencije sa 116-91 i ovo im je prvo konferencijsko finale od 2001. godine. U finalu ih čeka bolji iz ogleda između Toronto Raptorsa i Philadelphia 76ersa koji šestu utakmicu igraju u četvrtak na terenu Sixersa.

Milwaukee, najbolja momčad regularne sezone, brzo je stekla prednost u petoj utakmici i već na poluvremenu je vodila sa trinaest koševa prednosti (52-39).

Kod Bucksa najbolji je bio Giannis Antetokounmpo sa 20 koševa, a Khris Middleton i Eric Bledsoe su zabili 19, odnosno 18 koševa.

Boston je predvodio Kyrie Irving sa 15 ubačaja.

Golden State Warriorsi će prvu priliku za plasman u finale Zapadne konferencije imati u šestoj utakmici koja se igra u petak u Houstonu. Sedma utakmica, ukoliko bude potrebna, će se igrati u nedjelju u Oaklandu.

Nakon što su Rocketsi nadoknadili zaostatak od 20 koševa i poveli pred kraj treće četvrtine, a Kevin Durant završio u svlačionici zbog ozljede mišića lista (sumnja se i na težu ozljedu), Warriorsi su ipak uspjeli utakmicu završiti u svoju korist.

Trica Erica Gordona nešto manje od pet minuta prije kraja približila je Rocketse na 89-88, a slobodno bacanje Jamesa Hardena na 91-89 nešto više od tri pol minute prije kraja. No tada je Draymond Green zabio tricu za Warriorse, a onda i Klay Thompson i Golden State vodi 97-89 dvije i pol minute prije kraja.

Houston se približio još jednom, nakon Hardenovog polaganja 18.6 sekundi prije kraja prije nego je Thompson zabio koš polaganjem 4.1 sekundu prije kraja.

Thompson je utakmicu završio sa 27 koševa, Steph Curry je dodao 25, a Durant je prije izlaska zbog ozljede upisao 22 poena.

Harden je bio najbolji strijelac utakmice i Houstona sa 31 košem, a Gordon je ubacio 19.

ISTOČNA KONFERENCIJA

polufinale

Milwaukee Bucks - Boston Celtics 116-91

(Milwaukee se plasirao u konferencijsko finale rezultatom 4-1 u seriji)

ZAPADNA KONFERENCIJA

polufinale

Golden State Warriors - Houston Rockets 104-99

(Golden State vodi u seriji na četiri pobjede 3-2)