nije mogao odbiti

Miljenik Nenada Bjelice borbu za trofeje zamijenio borbom za ostanak: 'Odlučio sam riskirati i otići u novu inozemnu avanturu'

15.01.2020 u 06:28

Bionic
Reading

Mario Šitum i službeno je postao igrač Kayserispora kojeg vodi Robert Prosinečki

Mario Šitum novi je igrač turskog Kayserispora kojeg vodi legendarni 'vatreni' Robert Prosinečki i u kojem od prije koji dan igra bivši igrač Rijeke Zoran Kvržić. Šitum je ove sezone za Dinamo odigrao 17 utakmica i zabio jedan gol, te upisao dvije asistencije, a onda je na zimskom roku stigao poziv iz Turske i Mario je odlučio tamo nastaviti karijeru.

Dinamo mu nije radio probleme i prodao ga je za simboličnu odštetu, a imaju pravo na 20 posto od budućeg transfera.

'Zahrvaljujem se Dinamu koji mi je izašao u susret i pustio me u novu inozemnu avanturu. Bili su jako korektni prema meni. Odlučio sam riskirati, ali naravno da je i Robert Prosinečki imao jako veliku ulogu u mojem dolasku. Njegov poziv se ne odbija! I eto, iz neke ugodne situacije i borbe za trofeje u borbu za ostanak u ligi', rekao je Šitum u razgovoru za 24 sata.

Kao što i sam kaže, s Dinamom bi se borio za trofeje i novi pokušaj u Ligi prvaka, a sada odlazi u Kayserispor koji je zadnja momčad turske lige.

'Znam da je bilo dosta problema zadnjih mjeseci, pa čak i onih financijskih, ali sada je u klub stigla nova predsjednica. Svi dugovi su riješeni i sve je kako treba. Naravno da mi je puno lakše kada je došao i Zoran Kvržić, a stigao je i Muris Mešanović pa neće biti previše problema s prilagodbom', rekao je Šitum.