spasio force indiju

Milijarder kupio posrnulu F1 momčad, a bolid će voziti njegov osporavani sin

07.08.2018 u 20:18

Bionic
Reading

Kanadski biznismen Lawrence Stroll odlučio je spasiti momčad Force Indije koja se ovog ljeta našla u stečaju pa bi sljedeće sezone za volanom ružičastog bolida trebao biti njegov sin Lance...

Force India ima odlične rezultate posljednjih godina u elitnom automobilističkom natjecanju, o čemu svjedoči i četvrto mjesto u poretku konstruktora prošle sezone, kao i nekoliko impresivnih vožnji Sergija Pereza koji se svake godine nađe barem jednom na pobjedničkom postolju.

  • +9
Formula 1, VN Mađarske Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No, ova mala momčad sa skromnim budžetom trošila je više nego što je imala pa se našla pred financijskim kolapsom ovog ljeta i završila je u stečaju, s neizvjesnom budućnosti uoči nastavka sezone.

Ipak, zahvaljujući svojoj perspektivnosti i 405 sposobnih djelatnika koji su pokazali da mogu raditi i u nemogućim uvjetima, brzo je našla svog spasitelja.

Radi se o kanadskom milijarderu Lawrenceu Strollu koji je s grupom investitora odlučio kupiti Force Indiju i isplatiti njezine dugove.

Motiv ovog biznismena je jasan: karijera njegovog 19-godišnjeg sina Lancea je zapela u očajnom Williamsu kojem je plaćao ogroman novac da bi obitelj imala predstavnika u Formuli 1, a ovako će svom nasljedniku dati bolji bolid i vjerojatno ne pretjerano povećati svoje troškove.

Dakle, Lance kojem mnogi osporavaju vozačke sposobnosti definitivno će biti za volanom ružičastog bolida sljedeće sezone, samo je pitanje umjesto koga: Sergija Pereza ili Estebana Ocona...