LOV NA EUROPSKI TROFEJ

Milan sve karte baca na Kalinića: Samo trojica boljih u Europi!

13.09.2017 u 11:26

Bionic
Reading

Nakon što se iznimno pojačao ovog ljeta Milan će ove sezone nakon četiri godine napokon zaigrati u Europi, a dnevnik Gazzetta dello Sport naglašava da bi važnu ulogu u lovu na trofej mogao igrati Nikola Kalinić, jedan od najboljih strijelaca u povijesti Europske lige...

Milan je potrošio više od 200 milijuna eura uoči nove sezone, a osim Leonarda Bonuccija i Andre Silve, svakako je zvučno pojačanje i Nikola Kalinić koji je stigao iz Firenze te se od njega očekuje mnogo ove sezone.

  • +12
Nikola Kalinić Izvor: Reuters / Autor: ALBERTO LINGRIA

Nakon četiri godine lutanja slavni klub zaigrat će napokon u jednom europskom natjecanju ove sezone, a uz Arsenal svakako je i glavni favorit za osvajanje Europske lige.

Milan se nalazi u skupini s našom Rijekom, grčkim AEK-om i Austrijom iz Beča te bi trebao bez problema proći dalje, ako će Montellina momčad ozbiljno shvatiti prvu fazu natjecanja.

Talijanski dnevnik Gazzetta dello Sport naglašava da u svojim redovima Milan ima jednog od najboljih strijelaca u povijesti Europske lige, a radi se upravo o Kaliniću koji je u ovom natjecanju zabio već 13 pogodaka. Bolji od njega dosad su bili tek Aduriz (18), Gameiro(17) i Soriano(15).

'Trener je iskušavao dosad različite mogućnosti, ali jedina konstanta bio je Kalinić. Hrvat bi trebao iskoristiti svoje iskustvo koje je mnogo puta dokazao u Europskoj ligi,' naglašava Gazzetta.

Kalinić je već jednom s Dnjiprom igrao u finalu Europske lige 2015. godine, a sada ima još bolju priliku doći do trofeja u ovom natjecanju. Prvi suparnik bit će Milanu u četvrtak Austria kod koje gostuje u Beču...