wta miami

Mikica velikim koracima ide prema završnici

27.03.2017 u 23:59

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić-Baroni pobijedila je u osmini finala velikog WTA turnira u Miamiju Amerikanku Bethanie Mattek-Sands 7:6, 6:4

U dvoboju dviju 'veteranki', naše 35-godišnje Mirjane Lučić-Baroni i 32- godišnje Amerikanke Bethanie Mattek-Sands, uspješnija je bila Hrvatica.

Mirjani Lučić-Baroni za novi uspjeh i pobjedu 7:5, 6:4 trebalo je 94 minute.

Prvi set bio je prožet gubicima servisa, igračice su kombinirao čak sedam puta gubile gemove na svoj početni udarac, a samo pet puta zadržale servis. Srećom, Lučić-Baroni je na kraju uspjela ostvariti 'break' više i dobiti set sa 7:5 iako je dva puta imala 'break' zaostatka.

U drugom setu igračice su ipak češće uspijevale osvajati gemove na svom servisu, do rezultata 3:2 za Mattek-Sands nije bilo niti jednog 'breaka', a tada je ponovno Amerikanka prva stigla do prednosti. No, Lučić-Baroni je kao i u prvom setu odmah uzvratila 're-breakom', a kod 4:4 još jednom oduzela servis suparnici i zatim uspješno na svoj servis okončala dvoboj.

U četvrtfinalu će Lučić-Baroni igrati protiv druge nositeljice, Čehinje Karoline Pliškove.

Do sada su međusobno igrale šest puta i omjer je 3-3, ali posljednji dvoboj u četvrtfinalu ovogodišnjeg Australian Opena dobila je Lučić-Baroni.