wta madrid

Mikica propustila iznenaditi Šarapovu; Donna izbacila Kazahstanku, na redu je Japanka

07.05.2017 u 17:02

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Madridu, dok je Mirjana Lučić Baroni na istom turniru upisala poraz od Marije Šarapove

Donna Vekić je na startu 5.4 milijuna dolara vrijednog turnira pobijedila Kazahstanku Juliju Putincevu 6:3, 6:4, Mirjana Lučić Baroni je izgubila od Ruskinje Marije Šarapove 6:4, 4:6, 0:6, dok je Ana Konjuh predala meč Francuskinji Kristini Mladenovic prije početka trećeg, odlučujućeg seta kod rezultata 7:5, 3:6. 

Vekić je loše otvorila meč i već u prvom gemu je izgubila svoj servis, a Kazahstanka je potom mirno osvojila i drugu igru za vodstvo 2:0. Međutim, mlada hrvatska tenisačica je u četvrtoj igri vratila izgubljeni gem izjednačivši na 2:2, a kod 4:3 je načinila novi break za vodstvo 5:3, nakon čega je osvojila set 6:3.

Vekić je s odličnom igrom, nastavila i na otvaranju drugog seta. Odmah je oduzela servis svojoj suparnici i potom povela 2:0. Putinceva se vratila nanizavši tri gema za vodstvo 3:2, no Vekić je kod rezultata 3:3 načinila još jedan break za prednost 4:3 koju je obranila do kraja seta. Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice koja je bila bolja i 2013. u Miamiju.

U 2. kolu je očekuje je Japanka Misaki Doi koja u prvom kolu pobijedila Amerikanku Madison Keys 6:4, 4:6, 6:4. Do sada nisu igrale međusobno.

Nažalost, preostale dvije hrvatske predstavnice nisu bile uspješne premda su obje dobile prvi set protiv svojih suparnica.

Mirjana Lučić Baroni je dobila set protiv Marije Šarapove 6:4 premda je dva puta izgubila svoj servis. Ali je tri puta oduzimala servis suparnici. Lučić Baroni je Šarapovu breaknula već u prvoj igri, no Ruskinja je odmah uzvratila za 1:1. Kod 2:2 hrvatska tenisačica je još jednom oduzela servis suparnice, međutim Ruskinja je ponovo uzvratila izjednačivši na 3:3. Lučić Baroni je načinila break i u sedmoj igri za 4:3, potom obranila svoj servis za 5:3, a zatim osvojila još jedan svoj servis za 6:4.

Nažalost, u nastavku meča Ruskinja je dominirala i okrenula je rezultat osvojivši drugi i treći set. U drugom setu Šarapova je uz jedan break povela 4:1. Lučić Baroni je kod 5:3 vratila servis smanjivši na 5:4, ali je već u idućem gemu izgubila servis i set. U trećem setu igra naše tenisačice posve se raspala i Šarapova je odlučujući, treći set dobila 6:0 uz tri breaka. Bio je to njihov drugi međusobni meč i druga pobjeda ruske tenisačice.

Od Madrida se oprostila i Ana Konjuh koja je u prvom kolu predala meč Francuskinji Kristini Mladenovic prije početka trećeg, odlučujućeg seta kod rezultata 7:5, 3:6.